De prijsuitreikingen Zakenauto van het Jaar en Bestelauto van het Jaar worden met ingang van dit jaar gecombineerd op het Driving Business Event van Automobiel Management. Het event vindt plaats op 30 september in Kasteel Vanenburg in Putten.
Welke de nieuwe Zakenauto van het Jaar wordt, moet in de komende maanden door de vakjury worden beslist. De beoordeling van de kandidaat-auto’s (dit jaar 68 stuks) wordt op systematische wijze afgewerkt volgens een vastomschreven procedure. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van grote leasemaatschappijen (Leaseplan, ING Car Lease, Athlon Car Lease, Arval), uit grote wagenparkbeheerders (Defensie, Diemermere, KPN) en uit een onafhankelijke leaseconsultant en drie autojournalisten. Op het Driving Business Event wordt ook de nieuwe winnaar van de aanmoedigingsprijs AMbitie bekendgemaakt.
Op de bijeenkomst in Putten wordt ook de nieuwe Bestelauto van het Jaar bekendgemaakt, als opvolger van de VW Caddy Maxi. De vakjury moet dit jaar een keuze maken uit 36 verschillende bestelauto’s. De jury van de Bestelauto van het Jaar bestaat uit vertegenwoordigers van grote leasemaatschappijen (Leaseplan, ARM Autoleasing, Terberg Leasing, Athlon Car Lease), grote wagenparkbeheerders (KAV Autoverhuur, Heijmans Bouwbedrijf) en bedrijfsautojournalisten. De beoordeling van de kandidaat-auto’s wordt afgewerkt volgens een vast omschreven procedure. In de bestanden hieronder kunt u zien welke auto’s er in de rijke historie van de praktijkprijzen Zakenauto en Bestelauto van het Jaar al met de titel aan de haal gingen.

 Historisch overzicht Zakenauto van het Jaar.
 Historisch overzicht Bestelauto van het Jaar.