Gert Enklaar was voorheen autojournalist, Fiat pr-manager, uitgever en nu dus zelfstandig ondernemer met zijn communicatiebureau. Gert zit veertig jaar in het autovak en omdat dat heel lang is, moest dat gevierd worden. De jubilaris had hiertoe een aantal ‘close friends’ uitgenodigd om met hem in oude autootjes of nieuwe Jaguars een ‘rally’ te rijden. Gert reed zelf in zijn kekke Fiat Multipla uit de jaren zestig.
Na die rit was er dus een informele receptie waar vriendelijke toespraakjes werden gehouden. En van zijn personeel kreeg Gert een heus tijdschrift (de Gert) met daarin loftuitingen van alle Móbile-klanten aan het adres van de jubilaris. Hier op deze foto toont Gert met karakteristieke gelaatsuitdrukking zijn ingenomenheid met het kunstwerk dat door al zijn vrienden goedbedoeld op het doek was gekwast. Op de achtergrond wijst pr-man Bart Altewischer van Jaguar Nederland zijn gesprekspartner enthousiast op zijn persoonlijke bijdrage.
Ik was uw AM-vertegenwoordiger op deze bijeenkomst (buiten beeld, bescheiden als altijd) en ik heb de jubilaris traditiegetrouw een hartstikke dure mand vol met Deventer Koek van Jacob Bussink overhandigd. De Firma Bussink bestaat dit jaar trouwens 415 jaar. Dus over een jubileum gesproken …

[Henk Heuvelman]