Vakantie

Daar gaan ze dan, Eddy de automonteur en zijn Josefien, op weg naar Spanje. Niks vliegen, maar ouderwets met de auto.

Want Eddy en Josefien houden niet van vliegen en ze willen op hun vakantie in de Alpujarras van de Sierra Nevada niet zonder hun auto doorbrengen. Dus dakkoffertje (aanbieding van Brezan) er op en karren maar, héél dat takkeneind, ook nog zonder airco volgens mij.
De zon is op dit moment bijna onder wat de prachtige rode gloed aan de dreigende zware onweerswolk geeft. Vanuit de tuin zwaai ik de reizigers na, ze rijden over de dijk, hun auto toetert hier maar dat zie je op de foto natuurlijk niet.
Mijn dochter zwaait mee en constateert vervolgens op de display van de camera dat het autootje onscherp is en ze wijst aansluitend op de scherpte van het verkeersbord. Dat moet juist, zeg ik Want de onscherpte benadrukt de bewéging, de mobiliteit, het wéggaan van Eddy en Josefien en de snelheid waarmee dat gebeurt. Het verkeersbord daarentegen is een baken. Het is een rots die stil moet staan, niet alleen in de branding maar toch zeker op de foto. En als ik de camera met de auto had meebewogen, was het bord weer onscherp geweest. Dan heb je dat weer.
De onweersbui trekt over en het wordt een prachtige zachte zomeravond. U moet trouwens de groeten van Eddy en Josefien hebben.

[Henk Heuvelman]

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

    

 

Vakantie - Automobielmanagement.nl

Vakantie

Daar gaan ze dan, Eddy de automonteur en zijn Josefien, op weg naar Spanje. Niks vliegen, maar ouderwets met de auto.

Want Eddy en Josefien houden niet van vliegen en ze willen op hun vakantie in de Alpujarras van de Sierra Nevada niet zonder hun auto doorbrengen. Dus dakkoffertje (aanbieding van Brezan) er op en karren maar, héél dat takkeneind, ook nog zonder airco volgens mij.
De zon is op dit moment bijna onder wat de prachtige rode gloed aan de dreigende zware onweerswolk geeft. Vanuit de tuin zwaai ik de reizigers na, ze rijden over de dijk, hun auto toetert hier maar dat zie je op de foto natuurlijk niet.
Mijn dochter zwaait mee en constateert vervolgens op de display van de camera dat het autootje onscherp is en ze wijst aansluitend op de scherpte van het verkeersbord. Dat moet juist, zeg ik Want de onscherpte benadrukt de bewéging, de mobiliteit, het wéggaan van Eddy en Josefien en de snelheid waarmee dat gebeurt. Het verkeersbord daarentegen is een baken. Het is een rots die stil moet staan, niet alleen in de branding maar toch zeker op de foto. En als ik de camera met de auto had meebewogen, was het bord weer onscherp geweest. Dan heb je dat weer.
De onweersbui trekt over en het wordt een prachtige zachte zomeravond. U moet trouwens de groeten van Eddy en Josefien hebben.

[Henk Heuvelman]