Dat zijn er ruim honderd meer dan de organisatie aanvankelijk dacht. De rijdende adhesiebetuiging werd gevoed vanuit acht plaatsen in Nederland en België. Het grootste subkonvooi kwam uit de regio Amsterdam (ruim 79 Saab-rijders). Vanuit België kwamen bijna zeventig deelnemers. De Saab-rijders verzamelden zich in Soesterberg bij het Militaire Luchtvaart Museum. Hiervandaan vertrok het konvooi naar het eindpunt Muiden. Daar waren bijna tweehonderd Saabs verzameld die niet meer konden worden ingeschreven. Daarmee kwam het totaal op bijna achthonderd participerende Saab-exemplaren.

Het Nederlandse initiatief is overgenomen door een groot aantal andere landen, waardoor wereldwijd in totaal 38 Saab Support Convoys hebben plaatsgevonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding