Miroslav Klose, speler van de Beierse formatie van trainer Louis van Gaal, kwam dinsdagavond met het idee aanzetten tijdens een inzamelingsactie dat werd georganiseerd door het Duitse medium ZDF. "We willen allemaal helpen. Daarom stellen we onze ploeg gratis ter beschikking", zegt Karl-Heinz Rummenigge, bestuursvoorzitter van Bayern.

 

"We hopen met de opbrengst van deze wedstrijd veel mensen en vooral veel kinderen in Haïti te kunnen helpen. Audi en Volkswagen, autosponsors van Bayern en Wolfsburg, zullen het evenement gaan organiseren. De partijen stelden zich alvast garant voor één miljoen euro. Het benefietduel zal binnen nu en een half jaar in de Volkswagen Arena in Wolfsburg gaan plaatsvinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding