Het was het enige bedrijfspaviljoen van de Expo 2010 dat werd gewaardeerd met een onderscheiding. De tweejaarlijkse Architecture Creation Award is één van de hoogste onderscheidingen voor buitengewone prestaties op het gebied van architectuur in Sjanghai. Het SAIC-GM Paviljoen werd verkozen uit 212 inzendingen. Het SAIC-GM Paviljoen staat  in het Puxi Expo Park en beslaat een oppervlakte van zesduizend vierkante meter. Het design van het paviljoen is gebaseerd op ronddraaiende en op- en neergaande bewegingen en verbeeldt de weg naar de toekomst.

De structuur en de buitenmuur van het paviljoen zijn al klaar. Met de constructie van de tentoonstellingsruimte en het showgedeelte is een aanvang gemaakt. Het paviljoen zal naar verwachting in april in gebruik worden genomen, waarna de officiële opening voor het publiek op 1 mei zal plaatsvinden tijdens de start van de Expo 2010. Met het thema ‘Drive to 2030′ neemt het SAIC-GM Paviljoen de bezoekers mee op een reis in de toekomst om een beter leven en een betere maatschappij te ervaren. Via geavanceerde, technologische oplossingen op het gebied van elektrificatie, automatische besturing en verbindingsmogelijkheden zullen de bezoekers van het paviljoen een wereld ervaren die vrij is van aardolie, emissies, files, ongelukken en met meer plezier en stijl.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding