Toch is de Belgische autofederatie Febiac tevreden over de resultaten van de tentoonstelling, die zondagavond na tien dagen de deuren sloot. Febiac zelf had gemikt op 600 duizend bezoekers en heeft dat dus mooi gehaald.

Volgens de organisatie zijn ook de commerciële resultaten over het algemeen boven verwachting geweest. Dat zou er dan toe moeten leiden dat de autoverkopen in België de komende maanden omhoog gaan, zoals bij vorige edities van de tweejaarlijkse autoshow ook altijd het geval is geweest. "Er zijn offertes gemaakt, maar de aankoop moet nu natuurlijk nog wel definitief worden afgerond", dempt een woordvoerder echter de vreugde. Volgens hem zijn vooral schone auto’s waarvoor Belgen een aankooppremie kunnen krijgen in trek. Ook was er veel belangstelling voor de elektrische modellen die op veel stands te zien waren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding