Zo hebben onder andere Frank Stella, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, A.R. Penck, David Hockney en Jenny Holzer modellen voor het Duitse automerk ontworpen. De zogenaamde kunstauto’s moeten een reflectie geven van de ontwikkeling van kunst, ontwerp en technologie. Jeff Koons staat bekend als post-moderne kunstenaar, die vaak thema’s als banaliteit en verleiding in zijn werk gebruikt.

De meest recente kunstenaar die een kunstauto voor BMW ontwierp was de Deen Olafur Eliasson in 2008. BMW deelde dit weekend mee dat Koon’s ontwerp in de loop van het jaar onthuld zal worden. Welk model de kunstenaar zal bewerken, wordt daarvoor bekendgemaakt. Voorgaande kunstauto’s werden in diverse bekende musea tentoongesteld, waaronder het Louvre in Parijs, het Powerhouse Museum in Sydney en het Guggenheim in New York. 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding