Japanse pers: Amerika behandelt Toyoda als schurk

In de Japanse pers is boos gereageerd op de manier waarop (leden van) het Amerikaanse Congres donderdag het met kwaliteitsproblemen kampende Toyota, in casu topman Akio Toyoda, hebben neergezet.

Volgens een van de dagbladen is Akio Toyoda behandeld las een schurk. De hoorzitting zou ‘een aframmeling’ zijn en een welkome afleiding van de binnenlandse economische problemen waarmee de VS kampen. De boosheid van de Japanse media wordt gesterkt door de miljarden aan overheidssteun die noodlijdende Amerikaanse automerken kregen – dezelfde overheid die nu Toyota aanpakt. 

Akio Toyoda was naar Washington getogen in een poging de aanzwellende negatieve publiciteit het hoofd te bieden. Amerikaanse politici maakten de topman met stemverheffing en wijzende vingers duidelijk wat zij vonden van de manier waarop Toyota de klachten over problemen met gas- en rempedaal heeft behandeld. De televisiebeelden hebben grote indruk gemaakt in Japan – en geleid tot verontwaardiging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ja die Japanse pers heeft 100% gelijk. Het is naar mijn idee überhaupt al heel wat dat er verantwoording wordt afgelegd voor leden van het Amerikaanse Congres, als dat omgekeerd ook “verplicht” was dan was het druk geworden in Japan met al die Amerikaanse automannen.
Men heeft gemerkt dat de directie van Toyota het zelf ook heel erg heeft gevonden en in plaats van dat als een moedige daad te zien en daar wellicht zelf lering uit te trekken (!!) zien sommigen hun kans schoon vele trappen na te geven. Het prachtige land Amerika heeft één bijna niet uit te roeien nare eigenschap en dat is dat ze ongelooflijk hypocriet zijn.
Ik heb persoonlijk 100% meer bewondering voor Akio Toyoda dan voor die macho vingerwijzende ondervrager die alleen maar zijn politieke achterban in het oog heeft.
Nee wat dat betreft geef mij maar een land vol met Akio Toyoda’s

Geplaatst door: Ardris Megelink op

Komt nog bij dat de problemen voornamelijk veroorzaakt zijn door produkten van een Amerikaanse toeleverancier….

Geplaatst door: Willem den Hartog op
Japanse pers: Amerika behandelt Toyoda als schurk - Automobielmanagement.nl

Japanse pers: Amerika behandelt Toyoda als schurk

In de Japanse pers is boos gereageerd op de manier waarop (leden van) het Amerikaanse Congres donderdag het met kwaliteitsproblemen kampende Toyota, in casu topman Akio Toyoda, hebben neergezet.

Volgens een van de dagbladen is Akio Toyoda behandeld las een schurk. De hoorzitting zou ‘een aframmeling’ zijn en een welkome afleiding van de binnenlandse economische problemen waarmee de VS kampen. De boosheid van de Japanse media wordt gesterkt door de miljarden aan overheidssteun die noodlijdende Amerikaanse automerken kregen – dezelfde overheid die nu Toyota aanpakt. 

Akio Toyoda was naar Washington getogen in een poging de aanzwellende negatieve publiciteit het hoofd te bieden. Amerikaanse politici maakten de topman met stemverheffing en wijzende vingers duidelijk wat zij vonden van de manier waarop Toyota de klachten over problemen met gas- en rempedaal heeft behandeld. De televisiebeelden hebben grote indruk gemaakt in Japan – en geleid tot verontwaardiging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ja die Japanse pers heeft 100% gelijk. Het is naar mijn idee überhaupt al heel wat dat er verantwoording wordt afgelegd voor leden van het Amerikaanse Congres, als dat omgekeerd ook “verplicht” was dan was het druk geworden in Japan met al die Amerikaanse automannen.
Men heeft gemerkt dat de directie van Toyota het zelf ook heel erg heeft gevonden en in plaats van dat als een moedige daad te zien en daar wellicht zelf lering uit te trekken (!!) zien sommigen hun kans schoon vele trappen na te geven. Het prachtige land Amerika heeft één bijna niet uit te roeien nare eigenschap en dat is dat ze ongelooflijk hypocriet zijn.
Ik heb persoonlijk 100% meer bewondering voor Akio Toyoda dan voor die macho vingerwijzende ondervrager die alleen maar zijn politieke achterban in het oog heeft.
Nee wat dat betreft geef mij maar een land vol met Akio Toyoda’s

Geplaatst door: Ardris Megelink op

Komt nog bij dat de problemen voornamelijk veroorzaakt zijn door produkten van een Amerikaanse toeleverancier….

Geplaatst door: Willem den Hartog op