Autobedrijf.tevreden.nl pretendeert een objectief beeld te geven van de consumententevredenheid over autodealers. De site is een samenwerkingsverband van AutoTrack.nl en "het onafhankelijke onderzoeksbureau" Tevreden.nl. Ze noemen de site "de eerste objectieve benchmark voor autodealers in Nederland".

Consumenten evalueren de aanschaf van een occasion of nieuwe auto door middel van vragenlijsten.  De beoordelingen worden verwerkt in rapportages en getoond op autobedrijf.tevreden.nl en op AutoTrack.nl bij het desbetreffende autobedrijf. Volgens Sander van den Hout, directeur van AutoTrack.nl, is de beoordeling van autobedrijven met de bekende ‘sterrensystemen’ onvoldoende gegrond en geeft ze vaak een verkeerd beeld van de organisatie en zijn diensten of producten. "De kwaliteit van een organisatie, product of dienst kan alleen worden beoordeeld op basis van een vragenlijst met de juiste indicatoren. De consument moet een beeld krijgen van alle beoordelingscriteria en zelf een keuze kunnen maken op basis van wat hij/zij belangrijk vindt."

Met de website zouden autobedrijven waardevolle informatie krijgen om de dienstverlening te verbeteren. De site telt momenteel twaalfduizend meningen, verspreid over ruim 8500 autobedrijven. Dagelijks komen er meer dan honderd  nieuwe reacties bij.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding