Volgens Sikes bleef het gaspedaal vastzitten en werkten de remmen niet meer. Het verhaal lijkt echter een verzinsel te zijn, zo meldt de Volkskrant vandaag. Na uitvoerig onderzoek van de Amerikaanse rijksdienst voor wegverkeer blijkt dat er niets vreemds met de auto aan de hand is. 

Bloggers vonden op internet bewijs dat de bestuurder in financiële problemen verkeert. Het leasecontract van zijn Prius liep af en zonder geld voor een nieuwe wagen hoopte hij wellicht een voordelige claim in te kunnen dienen. 

Uit een enquete van de internetsite AOL bleek vorige week al dat tachtig procent van de bezoekers vermoedde dat de man een oplichter is. De Amerikaan wordt online vergeleken met de Balloon Boy. Deze jongen zou met een zelf in elkaar geknutselde heteluchtballon zijn verdwenen. Er werd een grote zoektocht op touw gezet, maar het verhaal bleek een verzinsel van zijn vader. 

Overigens denkt de agent die Sikes aanhield niet dat de gebeurtenis verzonnen is. Hij rook een duidelijke brandlucht toen de auto stilstond en de bestuurder was zo in shock dat er een ambulance gebeld moest worden. 

In Nederland heeft de commotie met de Prius tot een lagere afzet van de Hybride geleid. De verkoop zit nog altijd 29 procent in de lift, maar in dezelfde periode in 2008 was de stijging maar liefst 109 procent.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding