Het is de eerste keer dat RM Auctions een veiling in Monaco houdt. Plaats van actie is het "Grimaldi Forum", en wel tijdens de 7e Grand Prix Historique de Monaco. De te veilen BMW 328 wordt gezien als een van de belangrijkste voor-oorlogse sportauto’s waar autosport mee bedreven is. In 1937 nam de auto deel aan Le Mans, en aan de Tourist Trophy. Het daaropvolgende jaar deed de bolide mee aan de Mille Miglia (won daarin de klasse tot twee liter), en aan de "Deutsche Alpenfahrt".

Diezelfde "Alpenfahrt" werd in 1939 gewonnen waarna het voertuig compleet gedemonteerd werd door de wedstrijdafdeling van BMW. Met een nieuwe opbouw nam de auto in 1940 wederom deel aan de Mille Miglia.

Klik hier voor een overzicht van de overige auto’s die op die op 1 mei geveild gaan worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding