Gerechtshof wijst bezwaar Audacon tegen Eurotax af

Eurotax-Glass’s mag van het nationale Duitse gerechtshof beweren dat concurrent Audacon AG illegaal reparatiegegevens heeft gekopieerd van Eurotax.

Tot dat oordeel komt, zo meldt Eurotax in een mededeling, ’s lands hoogste rechter in een procedure die was aangespannen door Audacon. De uitspraak is de tweede in een reeks van drie die beide marktpartijen over en weer hebben aangespannen. De onderlinge stand is nu weer in evenwicht.

De procedure waarin Eurotax nu gelijk heeft gekregen, begon ruim twee jaar geleden. Destijds wees de rechtbank Stuttgart een verzoek af van Audacon om  Eurotax te verbieden nog langer te verkondigen dat Audacon in zijn database zonder toestemming technische informatie van Eurotax heeft verwerkt. Het zou gaan om data van het in 2000 door Eurotax overgenomen bedrijf TDI. Het oordeel van deze ‘lagere’ rechter is nu bevestigd, in het voordeel van Eurotax.

In een reactie zegt Audacon AG dat het oordeel van de rechtbank Stuttgart vooral stoelde op een expert. In het strafproces voor het gerechtshof zou deze deskundige echter zijn oorspronkelijke uitspraken verregaand hebben gewijzigd. Beide opponenten hebben er vertrouwen in dat ze ook hun gelijk zullen halen in de civiele procedure. Daarin wordt de eventuele schadevergoeding bepaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Gerechtshof wijst bezwaar Audacon tegen Eurotax af - Automobielmanagement.nl

Gerechtshof wijst bezwaar Audacon tegen Eurotax af

Eurotax-Glass’s mag van het nationale Duitse gerechtshof beweren dat concurrent Audacon AG illegaal reparatiegegevens heeft gekopieerd van Eurotax.

Tot dat oordeel komt, zo meldt Eurotax in een mededeling, ’s lands hoogste rechter in een procedure die was aangespannen door Audacon. De uitspraak is de tweede in een reeks van drie die beide marktpartijen over en weer hebben aangespannen. De onderlinge stand is nu weer in evenwicht.

De procedure waarin Eurotax nu gelijk heeft gekregen, begon ruim twee jaar geleden. Destijds wees de rechtbank Stuttgart een verzoek af van Audacon om  Eurotax te verbieden nog langer te verkondigen dat Audacon in zijn database zonder toestemming technische informatie van Eurotax heeft verwerkt. Het zou gaan om data van het in 2000 door Eurotax overgenomen bedrijf TDI. Het oordeel van deze ‘lagere’ rechter is nu bevestigd, in het voordeel van Eurotax.

In een reactie zegt Audacon AG dat het oordeel van de rechtbank Stuttgart vooral stoelde op een expert. In het strafproces voor het gerechtshof zou deze deskundige echter zijn oorspronkelijke uitspraken verregaand hebben gewijzigd. Beide opponenten hebben er vertrouwen in dat ze ook hun gelijk zullen halen in de civiele procedure. Daarin wordt de eventuele schadevergoeding bepaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding