Ford-baas Mulally bestbetaalde automanager van 2009

Het Duitse auto motor und sport deed een onderzoekje naar het inkomen van de grote autobazen.

Ex-Porsche Wendelin Wiedeking was in 2008 nog Europa’s bestbetaalde chef met een geschat inkomen van 77 miljoen euro. In 2009 is Ford’s Alan Mulally met omgerekend 13,4 miljoen Euro de bestbetaalde automanager ter wereld. Op plaats twee staat Ed Whitacre, die bij GM, dat met geld van de Amerikaanse belastingbetaler overeind is gebleven, met 6,7 miljoen euro naar huis ging. Zijn voorganger Fritz Henderson moest met een salaris van dik zevenhonderdduizend euro tevreden zijn.

In Duitsland werkt de bestbetaalde autobaas bij VW: Martin Winterkorn  had in 2009 een inkomen van 6,6 miljoen euro. Fiat’s Sergio Marchionne moest het met 4,8 miljoen euro stellen, maar hij kreeg nog wel ter waarde van 450 duizend euro aandelenopties van Chrysler. Bij Daimler’s Dieter Zetsche staat de teller op 4,2 miljoen en bij BMW-chef Norbert Reithofer op 2,6 miljoen euro.

 

Meer over BMW en de jaarcijfers in AM 6 van 2 april.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford-baas Mulally bestbetaalde automanager van 2009 - Automobielmanagement.nl

Ford-baas Mulally bestbetaalde automanager van 2009

Het Duitse auto motor und sport deed een onderzoekje naar het inkomen van de grote autobazen.

Ex-Porsche Wendelin Wiedeking was in 2008 nog Europa’s bestbetaalde chef met een geschat inkomen van 77 miljoen euro. In 2009 is Ford’s Alan Mulally met omgerekend 13,4 miljoen Euro de bestbetaalde automanager ter wereld. Op plaats twee staat Ed Whitacre, die bij GM, dat met geld van de Amerikaanse belastingbetaler overeind is gebleven, met 6,7 miljoen euro naar huis ging. Zijn voorganger Fritz Henderson moest met een salaris van dik zevenhonderdduizend euro tevreden zijn.

In Duitsland werkt de bestbetaalde autobaas bij VW: Martin Winterkorn  had in 2009 een inkomen van 6,6 miljoen euro. Fiat’s Sergio Marchionne moest het met 4,8 miljoen euro stellen, maar hij kreeg nog wel ter waarde van 450 duizend euro aandelenopties van Chrysler. Bij Daimler’s Dieter Zetsche staat de teller op 4,2 miljoen en bij BMW-chef Norbert Reithofer op 2,6 miljoen euro.

 

Meer over BMW en de jaarcijfers in AM 6 van 2 april.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding