Jeff Koons maakt kunstwerk van BMW [mét fotogalerij]

De bekende kunstenaar Jeff Koons heeft een nieuwe Art BMW ontworpen. Voor zijn kunstwerk beschilderde de artiest een M3 GT2.

De zogenaamde Art Cars van de Duitse autofabrikant zijn een bekend gegeven: in 1975 was Alexander Calder de eerste die een BMW van een likje verf voorzag. In de jaren daarna passeerden onder andere Frank Stella, Roy Lichtenstein en Andy Warhol de revue. 

Het resultaat van Koons’ inspanningen blijven nog even verhuld: 1 juni presenteert de kunstenaar zijn Art Car op het Centre Pompidou in Parijs. Volgens de maestro heeft de auto door het kleurgebruik een "unieke uitbeelding van kracht, beweging en lucht" en lijkt hij zelfs in stilstand op topsnelheid te bewegen.

In de fotogalerij rechts zijn een aantal Art Cars van bekende kunstenaars te zien. Klik op de foto’s voor een groter formaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Jeff Koons maakt kunstwerk van BMW [mét fotogalerij] - Automobielmanagement.nl

Jeff Koons maakt kunstwerk van BMW [mét fotogalerij]

De bekende kunstenaar Jeff Koons heeft een nieuwe Art BMW ontworpen. Voor zijn kunstwerk beschilderde de artiest een M3 GT2.

De zogenaamde Art Cars van de Duitse autofabrikant zijn een bekend gegeven: in 1975 was Alexander Calder de eerste die een BMW van een likje verf voorzag. In de jaren daarna passeerden onder andere Frank Stella, Roy Lichtenstein en Andy Warhol de revue. 

Het resultaat van Koons’ inspanningen blijven nog even verhuld: 1 juni presenteert de kunstenaar zijn Art Car op het Centre Pompidou in Parijs. Volgens de maestro heeft de auto door het kleurgebruik een "unieke uitbeelding van kracht, beweging en lucht" en lijkt hij zelfs in stilstand op topsnelheid te bewegen.

In de fotogalerij rechts zijn een aantal Art Cars van bekende kunstenaars te zien. Klik op de foto’s voor een groter formaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding