Eerste kwart 2010: 15 procent méér jonge auto’s gestolen

In het eerste kwartaal van 2010 zijn vijftien procent méér jonge auto’s (tot drie jaar oud) gestolen dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gaat vooral om Volkswagens.

Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) is een stijging in deze mate "uniek in de geschiedenis van de autodiefstal sinds 1995." In de afgelopen jaren was sprake van geringe percentages stijging en zelfs daling. De toename is voornamelijk het gevolg van de sterk gestegen (75 procent) diefstal van Volkswagens. De VW-diefstallen betreffen voornamelijk de Golf: deze vertonen een verdubbeling t.a.v. het eerste kwartaal vorig jaar.

In totaal verdwenen in de maanden januari, februari en maart van dit jaar 654 jonge personenauto’s onvrijwillig van eigenaar. Omgerekend per dag gaat het om zeven  auto’s. In het eerste kwartaal van 2009 waren dat er 569 (14,9 procent minder). De top-drie van ‘diefstal jonge personenauto’s’ is: 1. Volkswagen: 235 (waarvan 130 Golf); 2. Audi : 51; 3. Opel : 48.

De oorzaak van de sterke stijging is het toegenomen gebruik van technische middelen om met name Volkswagens zonder braaksporen te openen en te starten.

Over technische tegenmaatregelen bestaat volgens de AVc al enige tijd contact met de importeur. Op zijn beurt laat Pon’s Automobielhandel weten hierover in contact te zijn met de fabrikant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Oplossing is heel simpel. Kijk op: http://www.bearlock.nl

Geplaatst door: F.D. van Os op

Er is een betere oplossing waarmee je meteen de bendes kunt oprollen: bestrijding met eigen middelen. Leg een camera in de auto die bij onraad (bv beweging) beelden stuurt naar een server. Begin met de Golfjes tot 3 jaar oud in NL en rol een voor een bendes op. Simpel en goedkoop. Je kunt hier zelfs een (verborgen) iPhone voor gebruiken die is uit te peilen; alle techniek is er.

Geplaatst door: Marc Van der Aart op
Eerste kwart 2010: 15 procent méér jonge auto’s gestolen - Automobielmanagement.nl

Eerste kwart 2010: 15 procent méér jonge auto’s gestolen

In het eerste kwartaal van 2010 zijn vijftien procent méér jonge auto’s (tot drie jaar oud) gestolen dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gaat vooral om Volkswagens.

Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) is een stijging in deze mate "uniek in de geschiedenis van de autodiefstal sinds 1995." In de afgelopen jaren was sprake van geringe percentages stijging en zelfs daling. De toename is voornamelijk het gevolg van de sterk gestegen (75 procent) diefstal van Volkswagens. De VW-diefstallen betreffen voornamelijk de Golf: deze vertonen een verdubbeling t.a.v. het eerste kwartaal vorig jaar.

In totaal verdwenen in de maanden januari, februari en maart van dit jaar 654 jonge personenauto’s onvrijwillig van eigenaar. Omgerekend per dag gaat het om zeven  auto’s. In het eerste kwartaal van 2009 waren dat er 569 (14,9 procent minder). De top-drie van ‘diefstal jonge personenauto’s’ is: 1. Volkswagen: 235 (waarvan 130 Golf); 2. Audi : 51; 3. Opel : 48.

De oorzaak van de sterke stijging is het toegenomen gebruik van technische middelen om met name Volkswagens zonder braaksporen te openen en te starten.

Over technische tegenmaatregelen bestaat volgens de AVc al enige tijd contact met de importeur. Op zijn beurt laat Pon’s Automobielhandel weten hierover in contact te zijn met de fabrikant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Oplossing is heel simpel. Kijk op: http://www.bearlock.nl

Geplaatst door: F.D. van Os op

Er is een betere oplossing waarmee je meteen de bendes kunt oprollen: bestrijding met eigen middelen. Leg een camera in de auto die bij onraad (bv beweging) beelden stuurt naar een server. Begin met de Golfjes tot 3 jaar oud in NL en rol een voor een bendes op. Simpel en goedkoop. Je kunt hier zelfs een (verborgen) iPhone voor gebruiken die is uit te peilen; alle techniek is er.

Geplaatst door: Marc Van der Aart op