Mazda moet opnieuw auto’s terugroepen

Mazda moet opnieuw een groot aantal auto’s wegens een technisch probleem terughalen naar de dealer.

Dit keer gaat het om – tot nu toe – negentigduizend 3’s waar een olieslang te dicht bij het beschermingspaneel van de radiator is geplaatst. Volgens Mazda kan het slangetje uiteindelijk doorbreken waardoor olie begint weg te lekken en de auto mogelijk weigert te starten.

Hoewel wereldwijd 280 duizend van deze auto’s rondrijden, houdt Mazda het terugroepen beperkt tot Japan en China. De overige eigenaren kunnen zelf naar de dealer of het probleem laten verhelpen tijdens een reguliere onderhoudsbeurt. Eerder dit jaar moest Mazda al 12,3 duizend CX-6’s terugroepen wegens een brandgevaar met de verwarming van de bestuurdersstoel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

CX-6 die kennen we toch nog niet?!

Geplaatst door: jan de vries op
Mazda moet opnieuw auto’s terugroepen - Automobielmanagement.nl

Mazda moet opnieuw auto’s terugroepen

Mazda moet opnieuw een groot aantal auto’s wegens een technisch probleem terughalen naar de dealer.

Dit keer gaat het om – tot nu toe – negentigduizend 3’s waar een olieslang te dicht bij het beschermingspaneel van de radiator is geplaatst. Volgens Mazda kan het slangetje uiteindelijk doorbreken waardoor olie begint weg te lekken en de auto mogelijk weigert te starten.

Hoewel wereldwijd 280 duizend van deze auto’s rondrijden, houdt Mazda het terugroepen beperkt tot Japan en China. De overige eigenaren kunnen zelf naar de dealer of het probleem laten verhelpen tijdens een reguliere onderhoudsbeurt. Eerder dit jaar moest Mazda al 12,3 duizend CX-6’s terugroepen wegens een brandgevaar met de verwarming van de bestuurdersstoel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

CX-6 die kennen we toch nog niet?!

Geplaatst door: jan de vries op