GM technologie voor gestolen voertuigen wint prijs

Een GM Onstar technologie waarmee auto’s op afstand vertraagd kunnen worden, heeft een zilveren Edison Award gewonnen.

Het zogenaamde Stolen Vehicle Slowdown systeem is beschikbaar op meer dan dertig modellen van General Motors. De techniek zit inbegrepen in het Onstar beveiliging en communicatiesysteem en wordt standaard geleverd in Amerika en Canada. Van de 5,5 miljoen OnStar abonnees maakt 97 procent gebruik van SVS.

Met het SVS kan de klant door middel van een telefoontje naar OnStar zijn gestolen auto laten afremmen. Er wordt een signaal naar het voertuig verzonden, waardoor trappen op het gaspedaal geen effect meer heeft. Wilde politieachtervolgingen worden hiermee voorkomen. Sinds zijn bestaan is de techniek 52 keer geactiveerd.

De Edison award, vernoemd naar de uitvinder van de gloeilamp, bestaat sinds 1987. GM won de prijs voor beste product van het jaar in de categorie technologie. 29 april werd de award in New York City uitgereikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM technologie voor gestolen voertuigen wint prijs - Automobielmanagement.nl

GM technologie voor gestolen voertuigen wint prijs

Een GM Onstar technologie waarmee auto’s op afstand vertraagd kunnen worden, heeft een zilveren Edison Award gewonnen.

Het zogenaamde Stolen Vehicle Slowdown systeem is beschikbaar op meer dan dertig modellen van General Motors. De techniek zit inbegrepen in het Onstar beveiliging en communicatiesysteem en wordt standaard geleverd in Amerika en Canada. Van de 5,5 miljoen OnStar abonnees maakt 97 procent gebruik van SVS.

Met het SVS kan de klant door middel van een telefoontje naar OnStar zijn gestolen auto laten afremmen. Er wordt een signaal naar het voertuig verzonden, waardoor trappen op het gaspedaal geen effect meer heeft. Wilde politieachtervolgingen worden hiermee voorkomen. Sinds zijn bestaan is de techniek 52 keer geactiveerd.

De Edison award, vernoemd naar de uitvinder van de gloeilamp, bestaat sinds 1987. GM won de prijs voor beste product van het jaar in de categorie technologie. 29 april werd de award in New York City uitgereikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding