Louwman met Mercedes van vijf miljoen in Mille Miglia

Eigenaar Evert Louwman van de Louwman Groep doet samen met zijn levensgezel Josine barones van Dorth tot Medler mee aan de Mille Miglia. Hij heeft de duurste auto van het veld.

De 2010-editie van de Mille Miglia ging gisteravond (6 mei) van start in Brescia om koers te zetten naar Rome. En de rally eindigt zaterdag weer in Brescia.

Het is namelijk zijn ‘magnificent 7.1-litre Supercharged Short-Wheelbase Two-Seat Sportstourer Mercedes-Benz Super Sport Kurz’. Hij kocht hem in 2004 voor dik vijf miljoen euro en liet hem restaureren. De SSK is nu in de staat van 1929, toen de snelste racewagen van die tijd werd afgeleverd. Na deze Mille Miglia en menig concours d’élégance is de auto nog aanzienlijk in waarde gestegen, meldt Het Financieele Dagblad. Maar de auto is niet te koop. Hij wordt namelijk het pronkstuk in het nieuwe automuseum dat Louwman binnenkort opent in Wassenaar.

Saab Spyker-baas Victor Muller rijdt ook mee, in uiteraard een Saab. Het is een roomkleurige Saab-replica van het rallytype 93 uit 1957. Normaal staat de auto in het Saab Museum in Trollhättan. Victor berijdt de auto met oudste zoon Olivier. Saab-ceo Jan Ake Jonsson rijdt met zoon Cristian mee. Verder is Adrian van Hooydonk, de Nederlandse hoofddesigner van BMW, van de partij in een zilvergrijze race-BMW 328 uit 1939.

Prins Bernhard (foto) berijdt een 8C Le Mans uit 1931 uit het Alfa Romeo-museum samen met architect Roberto Meyer die onder meer het ING hoofdkantoor in Amsterdam ontwierp. Meyer vervangt Allart Kalff die niet kan medoen in verband met zijn werkzaamheden voor RTLGP.  De echtgenote van Bernhard, prinses Annette, is dit jaar eregastrijder in het Porsche State-of-Art-team van Albert Westerman en dochter Evelyne. Daarin heeft de geblesseerde Ben Pon zijn plaats afgestaan aan Pon Porsche-directeur Ray Uiterwaal en zijn baas bij Pon Holding, Arthur Brouwer.

Zij moeten het opnemen tegen namen als David Coulthard, Mika Hakkinen, Jacky Ickx, Gijs van Lennep, Arie Luyendyk, Jackie Stewart en Guy Verhofstadt. In totaal stonden twintig Nederlandse equipes aan de start. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Gezien en gezien worden, daar draait het tegenwoordig om
beetje jammer

Geplaatst door: jaapXL op
Louwman met Mercedes van vijf miljoen in Mille Miglia - Automobielmanagement.nl

Louwman met Mercedes van vijf miljoen in Mille Miglia

Eigenaar Evert Louwman van de Louwman Groep doet samen met zijn levensgezel Josine barones van Dorth tot Medler mee aan de Mille Miglia. Hij heeft de duurste auto van het veld.

De 2010-editie van de Mille Miglia ging gisteravond (6 mei) van start in Brescia om koers te zetten naar Rome. En de rally eindigt zaterdag weer in Brescia.

Het is namelijk zijn ‘magnificent 7.1-litre Supercharged Short-Wheelbase Two-Seat Sportstourer Mercedes-Benz Super Sport Kurz’. Hij kocht hem in 2004 voor dik vijf miljoen euro en liet hem restaureren. De SSK is nu in de staat van 1929, toen de snelste racewagen van die tijd werd afgeleverd. Na deze Mille Miglia en menig concours d’élégance is de auto nog aanzienlijk in waarde gestegen, meldt Het Financieele Dagblad. Maar de auto is niet te koop. Hij wordt namelijk het pronkstuk in het nieuwe automuseum dat Louwman binnenkort opent in Wassenaar.

Saab Spyker-baas Victor Muller rijdt ook mee, in uiteraard een Saab. Het is een roomkleurige Saab-replica van het rallytype 93 uit 1957. Normaal staat de auto in het Saab Museum in Trollhättan. Victor berijdt de auto met oudste zoon Olivier. Saab-ceo Jan Ake Jonsson rijdt met zoon Cristian mee. Verder is Adrian van Hooydonk, de Nederlandse hoofddesigner van BMW, van de partij in een zilvergrijze race-BMW 328 uit 1939.

Prins Bernhard (foto) berijdt een 8C Le Mans uit 1931 uit het Alfa Romeo-museum samen met architect Roberto Meyer die onder meer het ING hoofdkantoor in Amsterdam ontwierp. Meyer vervangt Allart Kalff die niet kan medoen in verband met zijn werkzaamheden voor RTLGP.  De echtgenote van Bernhard, prinses Annette, is dit jaar eregastrijder in het Porsche State-of-Art-team van Albert Westerman en dochter Evelyne. Daarin heeft de geblesseerde Ben Pon zijn plaats afgestaan aan Pon Porsche-directeur Ray Uiterwaal en zijn baas bij Pon Holding, Arthur Brouwer.

Zij moeten het opnemen tegen namen als David Coulthard, Mika Hakkinen, Jacky Ickx, Gijs van Lennep, Arie Luyendyk, Jackie Stewart en Guy Verhofstadt. In totaal stonden twintig Nederlandse equipes aan de start. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Gezien en gezien worden, daar draait het tegenwoordig om
beetje jammer

Geplaatst door: jaapXL op