Zestigjarig jubileum voor Seat

Sociedad Española de Automóviles de Turismo S.A. is op 9 mei 1950 opgericht en bestaat dit weekend dus zestig jaar. Sinds 1953 heeft Seat zestien miljoen auto’s geproduceerd. Sinds 18 juni 1986 is Seat voor 51 procent eigendom van Volkswagen.

In het hoofdkantoor in Barcelona werken momenteel elfduizend medewerkers, waarvan dertienhonderd in het r&d-centrum. De productie vindt plaats in de Martorell-fabriek, één van de meest geavanceerde autofabrieken van Europa waar iedere dag zo’n tweeduizend auto’s van de band rollen. Sinds 1953 heeft Seat meer dan 16 miljoen auto’s geproduceerd, waarvan 337.000 stuks afgelopen jaar. Tweederde van de productie wordt geëxporteerd naar landen binnen Europa. Wereldwijd beschikt Seat over ruim drieduizend verkoop- en servicepunten in 72 landen.

 Geschiedenis van de onderneming Seat.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zestigjarig jubileum voor Seat - Automobielmanagement.nl

Zestigjarig jubileum voor Seat

Sociedad Española de Automóviles de Turismo S.A. is op 9 mei 1950 opgericht en bestaat dit weekend dus zestig jaar. Sinds 1953 heeft Seat zestien miljoen auto’s geproduceerd. Sinds 18 juni 1986 is Seat voor 51 procent eigendom van Volkswagen.

In het hoofdkantoor in Barcelona werken momenteel elfduizend medewerkers, waarvan dertienhonderd in het r&d-centrum. De productie vindt plaats in de Martorell-fabriek, één van de meest geavanceerde autofabrieken van Europa waar iedere dag zo’n tweeduizend auto’s van de band rollen. Sinds 1953 heeft Seat meer dan 16 miljoen auto’s geproduceerd, waarvan 337.000 stuks afgelopen jaar. Tweederde van de productie wordt geëxporteerd naar landen binnen Europa. Wereldwijd beschikt Seat over ruim drieduizend verkoop- en servicepunten in 72 landen.

 Geschiedenis van de onderneming Seat.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding