AM reed mee in een Alfa Romeo Spider 2.0 uit 1979 (voor de kenner: met chroombumper). De wagen was ter beschikking gesteld door The Gallery in Brummen. De rally van Brezan trekt steeds meer deelnemers: vijftien in 2008, vijftig vorig jaar en in de derde editie zoals gezegd 85. Het traject voerde door het land van Maas en Waal.

Op een paar uitzonderingen na wisten zaterdag alle deelnemers hun voertuigen-op-leeftijd zonder motorpech naar de finishlocatie te dirigeren. Daar steeg na de afsluitende barbecue nog de Brezan-luchtballon op, met aan boord een aantal kinderen van Rally For Kids. Deze stichting brengt kinderen met een ernstige ziekte of handicap samen met hun gezin in contact met rallyevenementen.

Deelname aan de Brezan Historische Rally For Kids staat open voor personenauto’s van dertig jaar of ouder. Brezan heeft de opbrengst van het inschrijfgeld, samen met een eigen gift, gedoneerd aan de stichting. Algemeen directeur Peter-Jan Stormmesand van Brezan overhandigde de organisatie een cheque van 7500 euro.

Klik hiernaast voor de fotoimpressie. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding