Mercedes zet robots in om auto’s te testen [mét filmpje]

Om nieuwe auto’s te testen op veiligheid zonder daarbij monteurs in gevaar te brengen, zet Mercedes een team van robots in.

Denk bij deze robots overigens niet aan de blikken versies die we regelmatig in films terugzien. Het is weinig meer dan een ingebouwd systeem in de auto met een on-board computer. Tijdens het testen wordt deze computer op de rij-assistent ingesteld. Zo wordt het sturen, remmen en acceleren op verschillende waarden getest.

"Door deze techniek hebben we de mogelijkheid bij toekomstige rij-assistenten moeilijke verkeerssituaties aan te pakken, zoals gevaarlijke kruispunten." aldus professor Bharat Balasubramanian, hoofd van het Product Innovations & Process Technologies bij Daimler AG.

Mercedes heeft momenteel een blinde hoek, lane-departure en night view assistent beschikbaar voor klanten. Door onder andere het het gebruik van robots wil de Duitse fabrikant intelligentere systemen ontwikkelen. Hieronder een filmpje van de robots in actie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mercedes zet robots in om auto’s te testen [mét filmpje] - Automobielmanagement.nl

Mercedes zet robots in om auto’s te testen [mét filmpje]

Om nieuwe auto’s te testen op veiligheid zonder daarbij monteurs in gevaar te brengen, zet Mercedes een team van robots in.

Denk bij deze robots overigens niet aan de blikken versies die we regelmatig in films terugzien. Het is weinig meer dan een ingebouwd systeem in de auto met een on-board computer. Tijdens het testen wordt deze computer op de rij-assistent ingesteld. Zo wordt het sturen, remmen en acceleren op verschillende waarden getest.

"Door deze techniek hebben we de mogelijkheid bij toekomstige rij-assistenten moeilijke verkeerssituaties aan te pakken, zoals gevaarlijke kruispunten." aldus professor Bharat Balasubramanian, hoofd van het Product Innovations & Process Technologies bij Daimler AG.

Mercedes heeft momenteel een blinde hoek, lane-departure en night view assistent beschikbaar voor klanten. Door onder andere het het gebruik van robots wil de Duitse fabrikant intelligentere systemen ontwikkelen. Hieronder een filmpje van de robots in actie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding