Oprichter Den Hartogh Ford Museum Hillegom overleden

K.P. den Hartogh, oprichter van het Den Hartogh Ford Museum in Hillegom is eerder deze maand overleden. Hij was de man achter ’s werelds grootste verzameling van Ford-automobielen.

Den Hartogh kocht in de jaren vijftig zijn eerste T-Ford. Zijn verzameling groeide uit tot het huidige Den Hartogh Ford Museum in Hillegom, dat plaats biedt aan ongeveer tweehonderd antieke Fords uit de periode 1903 tot 1949. Het particuliere museum is daarmee groter dan het Historical Ford Museum in Detroit. De collectie bestaat verder uit Ford-Lincolns, waaronder een gepantserd exemplaar dat van Al Capone is geweest, en een groot aantal historische motorfietsen.

Transportondernemer Den Hartogh was uitsluitend geïnteresseerd in de oldtimers van ‘zijn’ merk. "Een nieuwe Ford doet me niks", zei hij in een interview met de Volkskrant. Den Hartogh overleed op 14 mei, hij is 84 jaar geworden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Sterkte gewenst voor alle betrokkenen. Het is te hopen dat het museum gewoon doorgaat; ik was daar onlangs en was zwaar onder de indruk van de diepgang van deze verzameling. Een bezoek beslist waard.

Geplaatst door: Willem van der Veer op
Oprichter Den Hartogh Ford Museum Hillegom overleden - Automobielmanagement.nl

Oprichter Den Hartogh Ford Museum Hillegom overleden

K.P. den Hartogh, oprichter van het Den Hartogh Ford Museum in Hillegom is eerder deze maand overleden. Hij was de man achter ’s werelds grootste verzameling van Ford-automobielen.

Den Hartogh kocht in de jaren vijftig zijn eerste T-Ford. Zijn verzameling groeide uit tot het huidige Den Hartogh Ford Museum in Hillegom, dat plaats biedt aan ongeveer tweehonderd antieke Fords uit de periode 1903 tot 1949. Het particuliere museum is daarmee groter dan het Historical Ford Museum in Detroit. De collectie bestaat verder uit Ford-Lincolns, waaronder een gepantserd exemplaar dat van Al Capone is geweest, en een groot aantal historische motorfietsen.

Transportondernemer Den Hartogh was uitsluitend geïnteresseerd in de oldtimers van ‘zijn’ merk. "Een nieuwe Ford doet me niks", zei hij in een interview met de Volkskrant. Den Hartogh overleed op 14 mei, hij is 84 jaar geworden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Sterkte gewenst voor alle betrokkenen. Het is te hopen dat het museum gewoon doorgaat; ik was daar onlangs en was zwaar onder de indruk van de diepgang van deze verzameling. Een bezoek beslist waard.

Geplaatst door: Willem van der Veer op