Van Woerkom zei afgelopen dinsdag op het Heliview Fleetmanagement congres dat hij zijn vrouw liever niet laat meerijden met een taxi omdat er nog wel eens een Marokkaan achter het stuur kan zitten. SMN is ‘verontwaardigd en gegriefd’, zo laat de organisatie weten. Van Woerkom heeft inmiddels schriftelijk zijn excuses aangeboden, maar de SMN wil dat hij dit publiekelijk doet.

De afgelopen dagen is er enorm veel aandacht geweest voor de uitspraak. Voorzitter Martin Lans van de VNF gaf gisterenavond op het RTL 4 nieuws tekst en uitleg over het voorval. Met hem waren velen toehoorders in de zaal ontsteld over de uitglijer van Van Woerkom.

De enige media die het voorval relativeerde was BNR Nieuwsradio met het programma De Nationale Autoshow. Presentatoren van dit programma zijn Bas van Werven en Carlo Brantsen, tevens dagvoorzitters op het congres. Zij hadden het voorval kunnen verhelderen maar zeiden echter dat ze er niet bij waren. Het fragment valt hier terug te luisteren, na het Tesla item.

Van Werven wilde niet reageren op het voorval.