Rel rond Van Woerkom krijgt vervolg

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders overweegt een klacht in te dienen tegen ANWB directeur Guido Van Woerkom, vanwege diens beledigende uitspraak over Marokkanen.

Van Woerkom zei afgelopen dinsdag op het Heliview Fleetmanagement congres dat hij zijn vrouw liever niet laat meerijden met een taxi omdat er nog wel eens een Marokkaan achter het stuur kan zitten. SMN is ‘verontwaardigd en gegriefd’, zo laat de organisatie weten. Van Woerkom heeft inmiddels schriftelijk zijn excuses aangeboden, maar de SMN wil dat hij dit publiekelijk doet.

De afgelopen dagen is er enorm veel aandacht geweest voor de uitspraak. Voorzitter Martin Lans van de VNF gaf gisterenavond op het RTL 4 nieuws tekst en uitleg over het voorval. Met hem waren velen toehoorders in de zaal ontsteld over de uitglijer van Van Woerkom.

De enige media die het voorval relativeerde was BNR Nieuwsradio met het programma De Nationale Autoshow. Presentatoren van dit programma zijn Bas van Werven en Carlo Brantsen, tevens dagvoorzitters op het congres. Zij hadden het voorval kunnen verhelderen maar zeiden echter dat ze er niet bij waren. Het fragment valt hier terug te luisteren, na het Tesla item.

Van Werven wilde niet reageren op het voorval.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Kunnen we hier niet simpelweg volstaan met de constatering dat Van Woerkom geen volle zalen trekt vanwege zijn grappen?

Geplaatst door: joris driepinter op

Er zijn mensen voor minder op moeten stappen na bepaalde uitspraken. Deze uitspraak is volledig n ANWB topman onwaardig.(denk t desnoods maar hou je klap).

Geplaatst door: HH op

De waarheid is hard…

Geplaatst door: Ed op

Het Samenwerkingsverbandvan Marokkaanse Nederlanders zou een mooi statement maken als ze aan zouden geven de opmerking niet te kunnen waarderen, maar het hier verder bij te laten. Publiekelijke excuses klinkt gelijk zo niet vergevingsgezinds. Wellicht de aard van het beestje…

Geplaatst door: Johan op

Dames en heren, de hele kwestie is al opgelost en afgedaan. Zouden jullie ook eens moeten doen en ophouden met het uit de sloot halen van dit soort oude koeien.

Geplaatst door: Herman op

Ja Ed, mee eens, de waarheid is hard en sinds wanneer mag die niet meer gezegd worden?

Geplaatst door: gerard op

Ik ben ontsteld vanwege het feit dat de zaal ontsteld was …

Geplaatst door: Jaap op
Rel rond Van Woerkom krijgt vervolg - Automobielmanagement.nl

Rel rond Van Woerkom krijgt vervolg

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders overweegt een klacht in te dienen tegen ANWB directeur Guido Van Woerkom, vanwege diens beledigende uitspraak over Marokkanen.

Van Woerkom zei afgelopen dinsdag op het Heliview Fleetmanagement congres dat hij zijn vrouw liever niet laat meerijden met een taxi omdat er nog wel eens een Marokkaan achter het stuur kan zitten. SMN is ‘verontwaardigd en gegriefd’, zo laat de organisatie weten. Van Woerkom heeft inmiddels schriftelijk zijn excuses aangeboden, maar de SMN wil dat hij dit publiekelijk doet.

De afgelopen dagen is er enorm veel aandacht geweest voor de uitspraak. Voorzitter Martin Lans van de VNF gaf gisterenavond op het RTL 4 nieuws tekst en uitleg over het voorval. Met hem waren velen toehoorders in de zaal ontsteld over de uitglijer van Van Woerkom.

De enige media die het voorval relativeerde was BNR Nieuwsradio met het programma De Nationale Autoshow. Presentatoren van dit programma zijn Bas van Werven en Carlo Brantsen, tevens dagvoorzitters op het congres. Zij hadden het voorval kunnen verhelderen maar zeiden echter dat ze er niet bij waren. Het fragment valt hier terug te luisteren, na het Tesla item.

Van Werven wilde niet reageren op het voorval.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Kunnen we hier niet simpelweg volstaan met de constatering dat Van Woerkom geen volle zalen trekt vanwege zijn grappen?

Geplaatst door: joris driepinter op

Er zijn mensen voor minder op moeten stappen na bepaalde uitspraken. Deze uitspraak is volledig n ANWB topman onwaardig.(denk t desnoods maar hou je klap).

Geplaatst door: HH op

De waarheid is hard…

Geplaatst door: Ed op

Het Samenwerkingsverbandvan Marokkaanse Nederlanders zou een mooi statement maken als ze aan zouden geven de opmerking niet te kunnen waarderen, maar het hier verder bij te laten. Publiekelijke excuses klinkt gelijk zo niet vergevingsgezinds. Wellicht de aard van het beestje…

Geplaatst door: Johan op

Dames en heren, de hele kwestie is al opgelost en afgedaan. Zouden jullie ook eens moeten doen en ophouden met het uit de sloot halen van dit soort oude koeien.

Geplaatst door: Herman op

Ja Ed, mee eens, de waarheid is hard en sinds wanneer mag die niet meer gezegd worden?

Geplaatst door: gerard op

Ik ben ontsteld vanwege het feit dat de zaal ontsteld was …

Geplaatst door: Jaap op