Koningin Beatrix opent nieuwe Louwman Museum

De officiële opening van het Louwman Museum op 2 juli zal worden verricht door de buurvrouw, ofwel koningin Betrix. Het woonverblijf van de koningin, Paleis Huis ten Bosch ligt in het Haagse Bos. Dat grenst aan landgoed Reigersbergen waarop het nieuwe museum is verrezen.

Eigenaar en initiatiefnemer Evert Louwman is lang bezig geweest toestemming van  gemeente en provincie te krijgen. Maar na jarenlange onderhandelingen werd op 5 november 2008 de eerste steen gelegd. Het gebouw was eind vorig jaar gereed. Het ontwerp voor het museum is afkomstig van het Amerikaanse architectenduo Michael Graves en Gary Lapera. Landschapsarchitect Lodewijk Baljon ontwierp de tuin om het gebouw.

 

In het Louwman Museum worden 230 auto’s geëxposeerd, ofwel een groot deel van de collectie klassieke automobielen van Louwman. De collectie omvat pioniersauto’s uit het einde van de negentiende eeuw, raceauto’s, sportwagens en limousines. Zo is er een Swan Car uit 1910 en een hybride Woods uit 1917 en de Le Manswinnaar uit 1957, een Jaguar D-Type. Naast een collectie Spykers staat ook een Ferrari van Prins Bernhard in het Louwman Museum. Er zal naast 230 historische auto’s ook een omvangrijke kunstcollectie op het gebied van het automobiel te zien zijn, die bestaat uit schilderijen, beelden en affiches. Nagenoeg alle stukken daaruit worden voor her eerst aan het publiek getoond.

 

Het huidige museum in Raamsdonskveer zal voor merken van de Louwman Groep een belangrijke rol gaan vervullen op promotioneel gebied. In Raamsdonksveer zal dan ook de nadruk liggen op training en educatie specifiek voor de merken Toyota en Lexus. Dit zal gebeuren in nauwe samenwerking met het Louwman College.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Koningin Beatrix opent nieuwe Louwman Museum - Automobielmanagement.nl

Koningin Beatrix opent nieuwe Louwman Museum

De officiële opening van het Louwman Museum op 2 juli zal worden verricht door de buurvrouw, ofwel koningin Betrix. Het woonverblijf van de koningin, Paleis Huis ten Bosch ligt in het Haagse Bos. Dat grenst aan landgoed Reigersbergen waarop het nieuwe museum is verrezen.

Eigenaar en initiatiefnemer Evert Louwman is lang bezig geweest toestemming van  gemeente en provincie te krijgen. Maar na jarenlange onderhandelingen werd op 5 november 2008 de eerste steen gelegd. Het gebouw was eind vorig jaar gereed. Het ontwerp voor het museum is afkomstig van het Amerikaanse architectenduo Michael Graves en Gary Lapera. Landschapsarchitect Lodewijk Baljon ontwierp de tuin om het gebouw.

 

In het Louwman Museum worden 230 auto’s geëxposeerd, ofwel een groot deel van de collectie klassieke automobielen van Louwman. De collectie omvat pioniersauto’s uit het einde van de negentiende eeuw, raceauto’s, sportwagens en limousines. Zo is er een Swan Car uit 1910 en een hybride Woods uit 1917 en de Le Manswinnaar uit 1957, een Jaguar D-Type. Naast een collectie Spykers staat ook een Ferrari van Prins Bernhard in het Louwman Museum. Er zal naast 230 historische auto’s ook een omvangrijke kunstcollectie op het gebied van het automobiel te zien zijn, die bestaat uit schilderijen, beelden en affiches. Nagenoeg alle stukken daaruit worden voor her eerst aan het publiek getoond.

 

Het huidige museum in Raamsdonskveer zal voor merken van de Louwman Groep een belangrijke rol gaan vervullen op promotioneel gebied. In Raamsdonksveer zal dan ook de nadruk liggen op training en educatie specifiek voor de merken Toyota en Lexus. Dit zal gebeuren in nauwe samenwerking met het Louwman College.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding