Ford verkoopt auto’s via internet

Ford gaat via een eigen website, Ford Retail, auto’s verkopen. Britse consumenten kunnen zonder proefrit een auto aanschaffen.

De Amerikaanse autofabrikant heeft berrekend dat 37 procent van de Britten geen proefrit nodig heeft bij de aankoop van een nieuwe auto. Daarbij zouden klanten al ervaring opgedaan hebben met het doen van grote aankopen, zoals televisies of vakanties.

‘We hebben te maken met een significant deel van de internetklanten die én weten welke auto ze willen én bereid zijn de auto direct op internet te kopen als de retailer geloofwaardig is," aldus Steve Hood, managing director van Ford. "Het geeft aan dat consumenten er nu klaar voor zijn volledig gebruik te maken van internet als het gaat om auto’s."

Ford verkoopt auto’s via internet - Automobielmanagement.nl

Ford verkoopt auto’s via internet

Ford gaat via een eigen website, Ford Retail, auto’s verkopen. Britse consumenten kunnen zonder proefrit een auto aanschaffen.

De Amerikaanse autofabrikant heeft berrekend dat 37 procent van de Britten geen proefrit nodig heeft bij de aankoop van een nieuwe auto. Daarbij zouden klanten al ervaring opgedaan hebben met het doen van grote aankopen, zoals televisies of vakanties.

‘We hebben te maken met een significant deel van de internetklanten die én weten welke auto ze willen én bereid zijn de auto direct op internet te kopen als de retailer geloofwaardig is," aldus Steve Hood, managing director van Ford. "Het geeft aan dat consumenten er nu klaar voor zijn volledig gebruik te maken van internet als het gaat om auto’s."