Jeremy Clarkson toont aan dat driewielers gevaarlijk zijn [filmpje]

Tussen al het voetbalgeweld door heeft u het wellicht gemist: Afgelopen zondag startte de nieuwe reeks Top Gear op de BBC. Jeremy Clarkson ging enkele malen hard onderuit in een Reliant Robin.

In Engeland zijn die driewielers jaren lang bijzonder populair geweest. De meest bekende fabrikant van dit soort wagentjes was Reliant dat al in 1935 driewielige bestelauto’s produceerde. Daar ging het bedrijf na de oorlog mee door en men voegde er later ook ‘personenwagens’ aan toe. De meest bekende driewieler van Reliant was de Robin, die ook in ons land goed werd verkocht. Wellicht vanwege het gunstige brandstofverbruik. Dat karretje had een carrosserie van kunststof en een motor die uit de Triumph Herald stamde. Dat dit autotje over een niet al te goede stabiliteit beschikt toont onderstaand filmpje aan. Maar goed dat er destijds nog geen eland-proeven werden georganiseerd?

 

Reacties

Oud nieuws. Bij Mr. Bean viel er in bijna elke aflevering een blauw exemplaar om.

Geplaatst door: Willem den Hartog op

Top Gear moeten we natuurlijk niet al te serieus opvatten, maar ik vind het als Robin-bezitter toch wel aardig even te reageren. Ik zal de laatste zijn om te beweren dat het een veilige auto betreft, maar je krijgt een driewieler van Reliant echt niet zomaar aan het kantelen. Dan moet je forceren of heel domme dingen doen. De stabiliteit grenst voor het type auto juist aan het ongelooflijke. Met forceren bedoel ik de Robin bewust uit balans brengen, bijvoorbeeld door eerst naar links en dan abrupt naar rechts te sturen, of door met hoge snelheid te komen aanrijden en dan ineens een bijna haakse draaier maken. Overigens ziet dat omvallen er dramatisch uit, maar eigenlijk levert het alleen polyesterschade op. Slippen en tegen een boom aan glijden, wat een vierwieler zou doen, kan gevaarlijker uitpakken. Trouwens, wie maakt zich druk om de veiligheid van een motorfiets?

Geplaatst door: Aart van der Haagen op

NIET de Robin maar de Regal die vóór de Robin zat is de meest verkochte Reliant.

Geplaatst door: Thomas v. Vliet. op

De ziele poot kan alleen maar met auto’s rijden die normale mensen niet kunnen betalen.als je de man zielig ziet doen in deze reliant krijg je medelijden met hem dit is niet nodig je kan als je gewoon doet je normaal in deze wagens verplaatsen wat ook velen mensen dan ook doen.
het zou hem sieren is wat meer gewonen auto te testen en dan op normaal gebruik slippen en met gillende banden rijden in veel ste duren auto’s is geen kunst.

Geplaatst door: H.Bosman op

Ik heb 6 reliant Robin bezeten. Met de laatste maakte ik 50 dzd. km. Ik reed er altijd hard en sportief mee,die Clarkson is een idioot.

Geplaatst door: Ingo Wijchers op

Bij top gear hadden ze 3 verschillende Robin,s, voor elke stunt weer een andere, en deze waren allen aangepast om juist om te kiepen, dus een flauwekul verhaal, ik rijd dagelijks in net zo een als waar Clarkson zijn stuntjes in doet en zonder enig probleem, of hij kan zelf niet rijden.
Voor wat betreft de motor die er in staat, deze was van Reliant zelf en geen Triumph Harald, de Reliant motor is een mooi blokje van 850cc met 40PK, ik rijd hier regelmatig 1 op 28 mee bij een snelheid van rond de 100 km/u.
Dan nog even de blauwe Regal die bij mister bean telkens omvalt, deze werd door een luchtcilinder die in het laadgedeelte was geplaatst omver gestoten, dit omdat een stuntman dit wagentje bij de gebruikte snelheden niet om kreeg. En zo gevaarlijk zijn ze ook weer niet want er is nog nooit iemand uit een Reliant gezaagd door de brandweer, polyester deukt niet he, en het is erg sterk.

Geplaatst door: P v.d. Tuin op
Jeremy Clarkson toont aan dat driewielers gevaarlijk zijn [filmpje] - Automobielmanagement.nl

Jeremy Clarkson toont aan dat driewielers gevaarlijk zijn [filmpje]

Tussen al het voetbalgeweld door heeft u het wellicht gemist: Afgelopen zondag startte de nieuwe reeks Top Gear op de BBC. Jeremy Clarkson ging enkele malen hard onderuit in een Reliant Robin.

In Engeland zijn die driewielers jaren lang bijzonder populair geweest. De meest bekende fabrikant van dit soort wagentjes was Reliant dat al in 1935 driewielige bestelauto’s produceerde. Daar ging het bedrijf na de oorlog mee door en men voegde er later ook ‘personenwagens’ aan toe. De meest bekende driewieler van Reliant was de Robin, die ook in ons land goed werd verkocht. Wellicht vanwege het gunstige brandstofverbruik. Dat karretje had een carrosserie van kunststof en een motor die uit de Triumph Herald stamde. Dat dit autotje over een niet al te goede stabiliteit beschikt toont onderstaand filmpje aan. Maar goed dat er destijds nog geen eland-proeven werden georganiseerd?

 

Reacties

Oud nieuws. Bij Mr. Bean viel er in bijna elke aflevering een blauw exemplaar om.

Geplaatst door: Willem den Hartog op

Top Gear moeten we natuurlijk niet al te serieus opvatten, maar ik vind het als Robin-bezitter toch wel aardig even te reageren. Ik zal de laatste zijn om te beweren dat het een veilige auto betreft, maar je krijgt een driewieler van Reliant echt niet zomaar aan het kantelen. Dan moet je forceren of heel domme dingen doen. De stabiliteit grenst voor het type auto juist aan het ongelooflijke. Met forceren bedoel ik de Robin bewust uit balans brengen, bijvoorbeeld door eerst naar links en dan abrupt naar rechts te sturen, of door met hoge snelheid te komen aanrijden en dan ineens een bijna haakse draaier maken. Overigens ziet dat omvallen er dramatisch uit, maar eigenlijk levert het alleen polyesterschade op. Slippen en tegen een boom aan glijden, wat een vierwieler zou doen, kan gevaarlijker uitpakken. Trouwens, wie maakt zich druk om de veiligheid van een motorfiets?

Geplaatst door: Aart van der Haagen op

NIET de Robin maar de Regal die vóór de Robin zat is de meest verkochte Reliant.

Geplaatst door: Thomas v. Vliet. op

De ziele poot kan alleen maar met auto’s rijden die normale mensen niet kunnen betalen.als je de man zielig ziet doen in deze reliant krijg je medelijden met hem dit is niet nodig je kan als je gewoon doet je normaal in deze wagens verplaatsen wat ook velen mensen dan ook doen.
het zou hem sieren is wat meer gewonen auto te testen en dan op normaal gebruik slippen en met gillende banden rijden in veel ste duren auto’s is geen kunst.

Geplaatst door: H.Bosman op

Ik heb 6 reliant Robin bezeten. Met de laatste maakte ik 50 dzd. km. Ik reed er altijd hard en sportief mee,die Clarkson is een idioot.

Geplaatst door: Ingo Wijchers op

Bij top gear hadden ze 3 verschillende Robin,s, voor elke stunt weer een andere, en deze waren allen aangepast om juist om te kiepen, dus een flauwekul verhaal, ik rijd dagelijks in net zo een als waar Clarkson zijn stuntjes in doet en zonder enig probleem, of hij kan zelf niet rijden.
Voor wat betreft de motor die er in staat, deze was van Reliant zelf en geen Triumph Harald, de Reliant motor is een mooi blokje van 850cc met 40PK, ik rijd hier regelmatig 1 op 28 mee bij een snelheid van rond de 100 km/u.
Dan nog even de blauwe Regal die bij mister bean telkens omvalt, deze werd door een luchtcilinder die in het laadgedeelte was geplaatst omver gestoten, dit omdat een stuntman dit wagentje bij de gebruikte snelheden niet om kreeg. En zo gevaarlijk zijn ze ook weer niet want er is nog nooit iemand uit een Reliant gezaagd door de brandweer, polyester deukt niet he, en het is erg sterk.

Geplaatst door: P v.d. Tuin op