Twee busjes van het Artificial Vision and Intelligent Systems Laboratory (VisLab) van de Italiaanse Parma Universiteit zijn onderweg van Rome naar Sjanghai, een reis van ruim veertienduizend kilometer over de openbare weg en door dichtbevolkte steden, zonder een menselijke bestuurder. Dat meldt de website Bright.nl.

Er rijden wel passagiers mee om in geval van nood te kunnen ingrijpen. Maar het streven is de auto’s zoveel mogelijk kilometers zelfstandig te laten rijden. VisLab zou willen aantonen dat de technologie rijp is om voertuigen autonoom aan het verkeer te laten deelnemen. De busjes zijn voorzien van zonnepanelen die worden ingezet om het autonome besturingssysteem zoals de pc’s, lasers, camera’s en de elektrische besturing van stroom te voorzien. Als alles goed verloopt, zullen de busjes eind oktober in Sjanghai arriveren.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding