De modellen XC90 uit de jaren 2004 en 2005 hebben 21 klachten opgeleverd over koplampen en richtingaanwijzers zowel in de stad als op de snelweg. Dat zegt de NHTSA (national highway traffic safety administration), volgens Automotive News. Dat is niet goed voor de veiligheid maar de mankementen kunnen niet in verband worden gebracht met botsingen of verwondingen.

Het gaat om ruim 93 duizend XC90’s. Nadat de regeleenheid was vervangen, verdwenen de mankementen, zo zouden de klanten hebben verklaard. "Volvo Cars zal alle gevraagde informatie verschaffen en we zullen nauw samenwerken met NHTSA om ervoor te zorgen dat het probleem wordt opgelost", aldus de woordvoerder van Volvo in de VS.

Volvo riep in 2007 zijn XC90’s naar de werkplaats om de accu te controleren. Die zou kortsluiting kunnen maken waaruit brand zou kunnen ontstaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding