Wereldwijd moeten de Toyota Avalon, de Lexus LX 470 en de Toyota LandCruiser 100 terug. In Nederland is alleen de LandCruiser verkocht. De types die terug moeten, zijn gebouwd tussen juli 2002 en eind september 2006. Het gaat om de Executive-uitvoering met automaat. Volgens Toyota gaat het in Nederland om 127 gevallen.

 

In Nederland zijn volgens Toyota geen ongelukken gebeurd door het euvel, en er zijn ook geen meldingen binnengekomen. Volgens Toyota kan een borgring op de as van de stuurkolom uit positie raken ‘bij ongebruikelijke zware impact op de voorwielen’. Als het stuur een paar keer helemaal naar rechts of links gedraaid wordt, kan de borgring op termijn verschuiven ‘en de stuuras los raken van het stuurhuis’.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding