Intussen gaat het test- en ontwikkelingswerk van de spectaculaire racewagen met vleugeldeuren volop door. Voormalig Mercedes-Benz coureur en meervoudig DTM-kampioen Bernd Schneider neemt hiervan een groot deel voor zijn rekening. Een belangrijk onderdeel van het testprogramma is deelname aan de VLN-race, die eind september op de befaamde Nordschleife van de Nürburgring plaatsvindt. De eerste SLS AMG GT3-modellen worden in februari 2011 afgeleverd.

De racewagen, die in nauwe samenwerking met sport- en toerwagenpartner HWA (onder meer verantwoordelijk voor het AMG DTM-raceteam) is ontwikkeld, is uitermate geschikt voor inzet door privéteams en/of getalenteerde privérijders. De auto kan ingezet worden bij alle races die volgens de FIA GT3-reglementen worden verreden zoals het Europees FIA GT3 kampioenschap, de ADAC GT-Masters, het VLN-langeafstands-kampioenschap (VLN is de associatie van Nürburgring Cup-organisatoren waarin 10 motorsportclubs zijn verenigd) en de legendarische 24-uursraces van Spa-Francorchamps en de Nürburgring.

De SLS AMG GT3 beschikt over een in front-mid configuratie geplaatste 6,3-liter AMG V8 met dry sump-smering. Het maximale vermogen en het leeggewicht moeten nog worden vastgesteld door de internationale autosportorganisatie FIA. Bijgevoegd vindt u een fotogalerij. Tevens een spectaculair filmpje waarin voormalig F1-coureur David Coulthard een SLS over het engelse eiland Man jaagt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding