In 1947 bestelde Prins Bernhard een Bentley Mk VI met een carrosserie van VandenPlas. De auto beviel matig, omdat regenwater binnensijpelde en de carrosserie rammelde. Prins Bernhard bestelde daarop wederom een Bentley Mk VI, maar liet Carrosseriefabriek Chr.A.Roos in Den Haag een carrosserie maken. Met de keus voor deze tamelijk onbekende carrosseriefabriek ging Prins Bernhard voorbij aan de internationale reputaties van de eveneens Haagse carrosseriebouwers Pennock en Van Rijswijk, die beide al eerder koninklijke auto’s hadden ontworpen. Prins Bernhard ontwierp zelf een vierpersoons, tweedeurs cabriolet met zelfmoorddeuren. De prins reed tot 1953 met de auto, die in 1966 in  Engeland te koop stond voor 1.250 Britse pond. In 1992 dook hij op in Oklahoma met een prijskaartje van 175 duizend dollar.  De huidige Amerikaanse eigenaar brengt de inmiddels gerestaureerde Bentley op het Concours d’Elegance in en is voornemens de auto te verkopen. Er zijn op het Concours d’elegance zo’n tien koninklijke auto’s te zien, waaronder twee andere auto’s van Prins Bernhard, zoals een Ferrari 212 en Alfa Romeo 6C 2900B.

Het Concours d’Élégance Paleis het Loo is beide dagen toegankelijk van 10.00 tot 18.00 uur.

Voor meer info klikt u HIER

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding