De laatste papieren editie van het automagazine verschijnt half december, het laatste nummer van ANWB Onderweg op 4 november.

Volgens de ANWB vielen de advertentieverkopen tegen en liep de oplage van het automagazine terug. Daarnaast zegt de ANWB zijn leden liever via internet en sociale media te voorzien van auto-informatie. De hoofddirectie wil zoveel mogelijk redactiemedewerkers opnemen in de online activiteiten. De bond zegt de activiteiten op het terrein van (auto)mobiliteit verder uit te breiden op het internet. De leden kunnen op de hoogte blijven door middel van anwb.nl, iKampioen en elektronische nieuwsbrieven.

Autokampioen begon in 1930 als weekblad. Vanaf begin 1980 werd het een tweewekelijkse uitgave. De groep autoliefhebbers die met het blad bediend werd, nam in de loop van de tijd verder af. ANWB Onderweg startte in maart 2007 als anwb.auto en werd tot april 2009 gedistribueerd via benzinestations en supermarkten. In mei 2009 werd de formule aangepast voor gezinnen met kinderen. Het blad heette vanaf toen ANWB Onderweg en de oplage groeide naar 550 duizend. De verspreiding van het blad gebeurde vanaf die tijd huis-aan-huis.

Het laatste nummer van ANWB Onderweg wordt vandaag bij 500 duizend gezinnen thuisbezorgd. Nog eens 50 duizend exemplaren liggen in de ANWB-winkels tot het eind van het jaar – zolang de voorraad strekt. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding