Omstreeks 15.00 uur voerde hotelpersoneel het gezelschap met spoed weg uit de zaal waar GroupAuto sinds 10.00 uur bijeen is voor de algemene ledenvergadering. Aanleiding voor de onverwachte verhuizing was een (mislukte) overval, vlakbij, op een geldtransportauto. Mogelijk waren daarbij explosieven op de wagen achtergebleven. De daders zijn voortvluchtig.

In totaal moesten zo’n 155 hotelgasten uit voorzorg binnen het hotel geëvacueerd worden. Een van hen is directeur Freek Blekxtoon van GroupAuto. Hij zag de lichtgrijze geldauto van Brinks onder het dak van het nabijgelegen BP-tankstation staan. "In combinatie met eventueel explosieven is dat natuurlijk een nogal linke situatie."

Boven het hotel cirkelt al geruime tijd een helikopter. Politie-, brandweer- en ziekenwagens zijn in groten getale aanwezig. Op verkeersknooppunt Eemnes gingen de afritten in beide richtingen dicht. Intussen is volgens Blekxtoon ook explosievenexperts gearriveerd. Overigens gaat de vergadering van GroupAuto Nederland gewoon verder. Volgens Blekxtoon is de stemming onder de grossiers relaxed, ondanks de bijzondere omstandigheden. "We worden hier keurig verzorgd met hapjes en drankjes. Ik denk dat we al met al vijf minuten oponthoud hebben gehad, door die verplaatsing. We zouden hier vanavond ook ons diner gebruiken en daar ziet het ook wel naar uit. Voorlopig zijn we hier nog niet weg."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding