Fiat SpA, met een duidelijke focus op de automobielsector, krijgt een logo met het woord Fiat in langgerekte blauwe letters. Het nieuwe logo is gecreëerd om de automobielgroep te onderscheiden van de merken. Hiermee wordt  de rol van de holding in het leiden van een multimerken-onderneming versterkt. In het grafische ontwerp moest met name een duidelijke link te zien zijn tussen verleden en toekomst. Dit heeft geleid tot een herinterpretatie van een logo uit het verleden dat tegelijkertijd modern en innovatief is.

 

Het logo van Fiat Industrial SpA, met trucks, bedrijfswagens, landbouw- en constructiewerktuigen en bijbehorende activiteiten op het gebied van motoren en transmissies, heeft dezelfde visual identity als het logo dat voor Fiat Group is ontworpen en onderstreept hiermee de soliditeit van een grote industriële groep. De achtergrondkleur is traditioneel blauw, terwijl de naam ‘Fiat Industrial’ wordt weergegeven in geel-oranje.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding