Met de aanstelling van Babette Wieringa tot hoofdredacteur van Autovisie én de AutoTelegraaf vervalt de afzonderlijke functie van hoofdredacteur Autovisie. Daarmee wordt de 57-jarige Roks boventallig. Inmiddels zijn OR en de redactieraad akkoord gegaan met de wijzigingen. Segmenthoofdredacteur auto TPG, Babette Wieringa, tevens verantwoordelijk voor de succesvolle bijlage Vrouw in de Telegraaf stuurt vanaf februari 2011 ook de Autovisie-redactie aan.

De redacties van Autovisie en de AutoTelegraaf zitten sinds enkele maanden op dezelfde locatie in Amsterdam. Gewerkt wordt aan een verregaande samenwerking en afstemming tussen beide reacties.

Babette Wieringa is ruim twintig jaar in dienst van de Telegraaf. Ton Roks heeft 25 jaar de kolommen van Autovisie gevuld en is jurylid van de internationale verkiezing Auto van het Jaar. "Ik blijf graag schrijvend in de autowereld actief." Hij ziet ook ruimte voor een nieuw blad, iets anders dan het huidige Autovisie. "Voor de echte petrolhead is er in Nederland niets. Ik heb hier concrete ideeën over en zou er graag met een financier over praten."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding