In Deventer (nabij het kantoor van AM, red) dreigt de Wellekade te overstromen door het IJssel-water, iets verder naar het noorden is het  ‘eilandje ‘ Fortmond van de gemeente Olst-Wijhe ingesloten door het water en worden de bewoners met een geïmproviseerd bootje vervoerd naar de overkant. Maar het stelt natuurlijk niets voor bij wat er bijvoorbeeld in Australië is gebeurd. Hier een filmpje van mensen in Toowoomba die tamelijk gelaten waarnemen hoe het water opkomt en vervolgens met het grootste gemak de parkeerplaats leeg veegt. Een bezitter van een 4×4 waagt het er op en haalt zijn auto net op tijd weg. Levensgevaarlijke actie, maar succesvol.  

 

Filmpje Toowoomba

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding