De Japanse automerken laten hun beurt op de AutoRAI voorbijgaan, inclusief de mondiale nummer een, Toyota. En dat is toch pijnlijk. Lexus is er dan weer wel, aldus woordvoerder Guido Roozekrans: "We introduceren binnenkort de CT200h als eerste auto in het compacte segment en een publieksevenement als de RAI is een goede plek om de auto te presenteren." Voor Toyota en Suzuki ziet men daar bij importeur Louwman minder heil in. De AutoRAI volgt, zo meent men vrij vertaald, te veel de platgetreden paden. "De autokoper verandert, maar hoe vernieuwend is de tentoonstellingsorganisatie qua communicatie richting consument? Bovendien zie je de bezoekersaantallen dalen. Daar is een verklaring voor, maar het feit ligt er. Daarom willen we eens kijken of het op een andere manier kan. Het is de bedoeling dat we een eigen evenement organiseren."

 

Louwman nam kort geleden ‘scootmobielleverancier’ Welzorg over en stapte afgelopen maand in verkoop van nieuwe auto’s via internet door een partnerschap met internetondernemer Joosten in Auto.nl. Het aflevercentrum bevindt zich in het voormalige Lexus-pand in Breukelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding