Vorig voorjaar had M-directeur Marion Theissen van BMW al de intenties daartoe kenbaar gemaakt en werd een start gemaakt met de technische preparaties van de M3. Inmiddels is door de raad van bestuur het groene licht gegeven. Afgelopen zomer zorgde de BMW M3 GT2 voor een sensatie met de overwinning in de 24-uur van de Nürburgring. Met het vroegere model veroverden Eric van de Poele en Roberto Ravaglia de DTM-titel in respectievelijk 1987 en 1989, zie ook onderstaand filmpje.

De BMW 1-Serie M Coupé, die begin deze maand debuteerde op de autoshow in Detroit, rijdt het komende weekend zijn eerste warming-up. De jongste versie van M GmbH zal samen met de M3 dienst doen als officiële pace car tijdens de 49ste ‘Rolex 24 at Daytona’.  De beide modellen worden ingezet ter ere van het 35-jarig jubileum van de overwinning in deze Amerikaanse langeafstandsrace. In 1976 namelijk reden Brian Redman, John Fitzpatrick en Peter Gregg een BMW CSL als eerste over de eindstreep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding