Met het nieuwe gebouw is een investering gemoeid van twintig miljoen euro.  De montage levert een besparing op de productiekosten op van twintig procent. Er zijn op hoogte verstelbare werkbanken zijn, waaraan men zittend of staand kan werken, waar meer licht is en er ook rekstokken aanwezig zijn om je aan uit te rekken of op te trekken na langere tijd in één houding aan het werk te zijn geweest. De maatregelen komen uiteraard ook jongere mensen ten goede, vandaar dat het past in het kader van BMW’s project ‘vandaag voor morgen’, dat in 2007 in gang is gezet en wordt uitgerold in alle Duitse fabrieken van het merk.

De nieuwe assemblagelijn vormt een mijlpaal voor het project. In de toekomst zullen alle fabrieken van de BMW Groep de betrokken componenten geleverd krijgen vanuit deze fabriek.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding