Nieuwe assemblagehal BMW afgestemd op ouder personeel

BMW heeft een nieuw gebouw in gebruik genomen voor de montage van differentieels bij de fabriek in Dingolfing. Belangrijk is dat in het gebouw een ergonomisch verantwoorde werkomgeving is gecreëerd met zogenaamde leeftijdsbewuste werkplekken, ofwel: werkplekken die geschikt zijn voor oudere mensen.

Met het nieuwe gebouw is een investering gemoeid van twintig miljoen euro.  De montage levert een besparing op de productiekosten op van twintig procent. Er zijn op hoogte verstelbare werkbanken zijn, waaraan men zittend of staand kan werken, waar meer licht is en er ook rekstokken aanwezig zijn om je aan uit te rekken of op te trekken na langere tijd in één houding aan het werk te zijn geweest. De maatregelen komen uiteraard ook jongere mensen ten goede, vandaar dat het past in het kader van BMW’s project ‘vandaag voor morgen’, dat in 2007 in gang is gezet en wordt uitgerold in alle Duitse fabrieken van het merk.

De nieuwe assemblagelijn vormt een mijlpaal voor het project. In de toekomst zullen alle fabrieken van de BMW Groep de betrokken componenten geleverd krijgen vanuit deze fabriek.

 

Nieuwe assemblagehal BMW afgestemd op ouder personeel - Automobielmanagement.nl

Nieuwe assemblagehal BMW afgestemd op ouder personeel

BMW heeft een nieuw gebouw in gebruik genomen voor de montage van differentieels bij de fabriek in Dingolfing. Belangrijk is dat in het gebouw een ergonomisch verantwoorde werkomgeving is gecreëerd met zogenaamde leeftijdsbewuste werkplekken, ofwel: werkplekken die geschikt zijn voor oudere mensen.

Met het nieuwe gebouw is een investering gemoeid van twintig miljoen euro.  De montage levert een besparing op de productiekosten op van twintig procent. Er zijn op hoogte verstelbare werkbanken zijn, waaraan men zittend of staand kan werken, waar meer licht is en er ook rekstokken aanwezig zijn om je aan uit te rekken of op te trekken na langere tijd in één houding aan het werk te zijn geweest. De maatregelen komen uiteraard ook jongere mensen ten goede, vandaar dat het past in het kader van BMW’s project ‘vandaag voor morgen’, dat in 2007 in gang is gezet en wordt uitgerold in alle Duitse fabrieken van het merk.

De nieuwe assemblagelijn vormt een mijlpaal voor het project. In de toekomst zullen alle fabrieken van de BMW Groep de betrokken componenten geleverd krijgen vanuit deze fabriek.