Laptops gestolen uit beveiligde kast bij Renault

Renault heeft bij de politie in Parijs aangifte gedaan van de diefstal van twee laptops uit de vestiging in Plesis-Robinson. De computers zijn in de nacht van 10 op 11 februari verdwenen uit een beveiligde kast die alleen met een code te openen was.

Omdat de kast geen tekenen van braak vertoont, wordt vermoed dat de daders precies wisten wat ze waar moesten zoeken. Daarom wordt een sterk verband gelegd met het lopende onderzoek naar industriële spionage bij Renault waarvoor eerder drie topmannen van het onderzoeksinstituut zijn ontslagen. Om dezelfde reden is het onderzoek naar de diefstal in handen gesteld van de Franse dienst voor de contraspionage DCRI die ook de spionagezaak bekijkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Laptops gestolen uit beveiligde kast bij Renault - Automobielmanagement.nl

Laptops gestolen uit beveiligde kast bij Renault

Renault heeft bij de politie in Parijs aangifte gedaan van de diefstal van twee laptops uit de vestiging in Plesis-Robinson. De computers zijn in de nacht van 10 op 11 februari verdwenen uit een beveiligde kast die alleen met een code te openen was.

Omdat de kast geen tekenen van braak vertoont, wordt vermoed dat de daders precies wisten wat ze waar moesten zoeken. Daarom wordt een sterk verband gelegd met het lopende onderzoek naar industriële spionage bij Renault waarvoor eerder drie topmannen van het onderzoeksinstituut zijn ontslagen. Om dezelfde reden is het onderzoek naar de diefstal in handen gesteld van de Franse dienst voor de contraspionage DCRI die ook de spionagezaak bekijkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding