Historieclub Conam bestaat twintig jaar

Dit jaar bestaat de Contactgroep Automobiel en Motorrijwiel Historie (Conam) twintig jaar. De 85 leden van de Conam houden zich bezig met de geschiedenis van de Nederlandse automobiel motorfietsindustrie. De vernieuwde website www.conam.info is uitgegroeid tot een belangrijke database van de Nederlandse automotive historie en is ook voor niet-leden toegankelijk.

Conam viert het twintigste jaar onder andere met de geheel vernieuwde website www.conam.info. Er is in de afgelopen twintig jaren een enorme progressie geboekt in de bestudering van de Nederlandse auto-  en motorfietshistorie. Een belangrijk deel van deze kennis is terug te vinden op http://www.conam.info/. Deze website is uitgegroeid tot een belangrijke database van de Nederlandse automotive historie met aandacht voor onder andere importeurs en carrosseriebouwers. Ook niet leden kunnen gebruik maken van de website. Zij kunnen niet alleen informatie opzoeken en kennisnemen van de bijdragen van anderen, maar kunnen ook vragen stellen over oude foto’s van auto’s en motorfietsen, kentekens en andere zaken.

In 1991 kwamen de leden van het eerste uur bij elkaar om historische gegevens met elkaar uit te wisselen; nog steeds een kerntaak van de Conam. De meeste Conam-leden hebben een bijzondere expertise op het gebied van het Nederlandse mobiele erfgoed. Dat kan kennis zijn op het gebied van automerken en -types, techniek, bedrijfswagens, carrosseriebedrijven, importeurs, garagehouders, maar ook kennis over bijvoorbeeld regelgeving en kentekens. Het gaat de leden niet alleen om de historie van techniek en design, maar ook om de sociale aspecten rondom het gebruik van voertuigen. Conam heeft onder zijn leden diverse bekende auteurs van boeken op dit gebied.

Leden van de Conam worden een aantal malen per jaar uitgenodigd om een (vaak privé-) auto- of motorcollectie of museum te bezoeken. Daarnaast is er een aantal ontmoetingen, waar men in ongedwongen sfeer met elkaar van gedachten kan wisselen over de laatste ontdekkingen. Vier maal per jaar verschijnt het Conam Bulletin, een kwaliteitsmagazine dat niet alleen vol staat met boeiende historie, maar waarin ook recent verschenen boeken op automotive gebied worden besproken.

                 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Historieclub Conam bestaat twintig jaar - Automobielmanagement.nl

Historieclub Conam bestaat twintig jaar

Dit jaar bestaat de Contactgroep Automobiel en Motorrijwiel Historie (Conam) twintig jaar. De 85 leden van de Conam houden zich bezig met de geschiedenis van de Nederlandse automobiel motorfietsindustrie. De vernieuwde website www.conam.info is uitgegroeid tot een belangrijke database van de Nederlandse automotive historie en is ook voor niet-leden toegankelijk.

Conam viert het twintigste jaar onder andere met de geheel vernieuwde website www.conam.info. Er is in de afgelopen twintig jaren een enorme progressie geboekt in de bestudering van de Nederlandse auto-  en motorfietshistorie. Een belangrijk deel van deze kennis is terug te vinden op http://www.conam.info/. Deze website is uitgegroeid tot een belangrijke database van de Nederlandse automotive historie met aandacht voor onder andere importeurs en carrosseriebouwers. Ook niet leden kunnen gebruik maken van de website. Zij kunnen niet alleen informatie opzoeken en kennisnemen van de bijdragen van anderen, maar kunnen ook vragen stellen over oude foto’s van auto’s en motorfietsen, kentekens en andere zaken.

In 1991 kwamen de leden van het eerste uur bij elkaar om historische gegevens met elkaar uit te wisselen; nog steeds een kerntaak van de Conam. De meeste Conam-leden hebben een bijzondere expertise op het gebied van het Nederlandse mobiele erfgoed. Dat kan kennis zijn op het gebied van automerken en -types, techniek, bedrijfswagens, carrosseriebedrijven, importeurs, garagehouders, maar ook kennis over bijvoorbeeld regelgeving en kentekens. Het gaat de leden niet alleen om de historie van techniek en design, maar ook om de sociale aspecten rondom het gebruik van voertuigen. Conam heeft onder zijn leden diverse bekende auteurs van boeken op dit gebied.

Leden van de Conam worden een aantal malen per jaar uitgenodigd om een (vaak privé-) auto- of motorcollectie of museum te bezoeken. Daarnaast is er een aantal ontmoetingen, waar men in ongedwongen sfeer met elkaar van gedachten kan wisselen over de laatste ontdekkingen. Vier maal per jaar verschijnt het Conam Bulletin, een kwaliteitsmagazine dat niet alleen vol staat met boeiende historie, maar waarin ook recent verschenen boeken op automotive gebied worden besproken.

                 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding