Mini strikt de Portugees Araujo voor comeback WRC

Mini maakt eind maart na een decennia lange afwezigheid zijn comeback in de WRC. Dat gebeurt met rijder Armindo Araujo.

Hoofdcoureur wordt de Portugees Armindo Araujo, tweevoudig wereldkampioen WRC bij de productiewagens. Hij zal in acht van de dertien WRC-manches van dit seizoen aan de start verschijnen aan het stuur van een Mini. Dat maakte de Britse renstal Prodrive dit weekend bekend. De 33-jarige Araujo debuteert over zes weken, op 24 maart, in de Rally van Portugal met een Mini S2000 in afwachting van de WRC-versie, die momenteel nog in ontwikkeling is. Vanaf de Rally van Sardinië zullen ook de Spanjaard Dani Sordo (ex-Citroën) en de Britse voormalige IRC-kampioen Kris Meeke bij het fabrieksteam met de nieuwe Mini WRC rijden.
De rallyauto is gebaseerd op de Mini Countryman en is geprepareerd door Prodrive in nauwe samenwerking met Mini. De motor is de 1.5-viercilinderturbomotor van BMW Motorsport. De auto moet voldoen aan het nieuwe Super 200-reglement van de FIA, die de inzet van turbomotoren met een cilinderinhoud van maximaal 1.6 litervoorschrijft. Dit om de kosten voor deelname aan het WK met 25 procent te drukken.

In de jaren zestig van de vorige eeuw was Mini zeer succesvol in de rallysport met de Cooper S met als hoogtepunt de overwinningen in de Rally van Monte Carlo. (AFP/DEA/Het Laatste Nieuws)

 

Zie ook: Mini keert terug in WRC

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mini strikt de Portugees Araujo voor comeback WRC - Automobielmanagement.nl

Mini strikt de Portugees Araujo voor comeback WRC

Mini maakt eind maart na een decennia lange afwezigheid zijn comeback in de WRC. Dat gebeurt met rijder Armindo Araujo.

Hoofdcoureur wordt de Portugees Armindo Araujo, tweevoudig wereldkampioen WRC bij de productiewagens. Hij zal in acht van de dertien WRC-manches van dit seizoen aan de start verschijnen aan het stuur van een Mini. Dat maakte de Britse renstal Prodrive dit weekend bekend. De 33-jarige Araujo debuteert over zes weken, op 24 maart, in de Rally van Portugal met een Mini S2000 in afwachting van de WRC-versie, die momenteel nog in ontwikkeling is. Vanaf de Rally van Sardinië zullen ook de Spanjaard Dani Sordo (ex-Citroën) en de Britse voormalige IRC-kampioen Kris Meeke bij het fabrieksteam met de nieuwe Mini WRC rijden.
De rallyauto is gebaseerd op de Mini Countryman en is geprepareerd door Prodrive in nauwe samenwerking met Mini. De motor is de 1.5-viercilinderturbomotor van BMW Motorsport. De auto moet voldoen aan het nieuwe Super 200-reglement van de FIA, die de inzet van turbomotoren met een cilinderinhoud van maximaal 1.6 litervoorschrijft. Dit om de kosten voor deelname aan het WK met 25 procent te drukken.

In de jaren zestig van de vorige eeuw was Mini zeer succesvol in de rallysport met de Cooper S met als hoogtepunt de overwinningen in de Rally van Monte Carlo. (AFP/DEA/Het Laatste Nieuws)

 

Zie ook: Mini keert terug in WRC

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding