Spionagezaak Renault lijkt interne afrekening

Renault gaat er steeds meer van uit dat de opgeblazen spionagezaak in werkelijkheid een soort interne afrekening of, zoals Renault het uitdrukt, ‘manipulatie’ is geweest.

Renault-topman Patrick Pélata gaat er min of meer van uit dat de drie op non-actief gestelde topmannen van de onderzoeksafdeling weer in ere hersteld kunnen worden. Als de zaak inderdaad met een sisser afloopt, dan sluit Pélata niet uit dat hij zelf op zal moeten stappen. “Het is uiteindelijk aan topman Carlos Ghosn om beslissingen te nemen over de verdere gevolgen,” aldus Pélata zelf.
De Franse dienst voor contraspionage, DCRI, blijft voorlopig doorgaan met haar onderzoek naar het vermeende doorspelen van belangrijke industriële gegevens van Renault naar een niet met name genoemde derde partij. Die zaak is aan het rollen gegaan nadat Ghosn zelf vorige zomer anonieme tips binnen kreeg, maar nu wordt openlijk getwijfeld of die wel een grond van waarheid bevatten. Het verhaal is dan dat de tipgever zelf het een en ander had af te rekenen met de top van zijn afdeling en dat het hele spionageverhaal uit de duim gezogen is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Spionagezaak Renault lijkt interne afrekening - Automobielmanagement.nl

Spionagezaak Renault lijkt interne afrekening

Renault gaat er steeds meer van uit dat de opgeblazen spionagezaak in werkelijkheid een soort interne afrekening of, zoals Renault het uitdrukt, ‘manipulatie’ is geweest.

Renault-topman Patrick Pélata gaat er min of meer van uit dat de drie op non-actief gestelde topmannen van de onderzoeksafdeling weer in ere hersteld kunnen worden. Als de zaak inderdaad met een sisser afloopt, dan sluit Pélata niet uit dat hij zelf op zal moeten stappen. “Het is uiteindelijk aan topman Carlos Ghosn om beslissingen te nemen over de verdere gevolgen,” aldus Pélata zelf.
De Franse dienst voor contraspionage, DCRI, blijft voorlopig doorgaan met haar onderzoek naar het vermeende doorspelen van belangrijke industriële gegevens van Renault naar een niet met name genoemde derde partij. Die zaak is aan het rollen gegaan nadat Ghosn zelf vorige zomer anonieme tips binnen kreeg, maar nu wordt openlijk getwijfeld of die wel een grond van waarheid bevatten. Het verhaal is dan dat de tipgever zelf het een en ander had af te rekenen met de top van zijn afdeling en dat het hele spionageverhaal uit de duim gezogen is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding