Het betreft de modeljaren 2006 en 2007. De converter  is onderdeel van het IMA hybride controlesysteem en regelt het uitgaande voltage. Hij kan stuk gaan en er de oorzaak van zijn dat de motor afslaat en de koplampen niet meer werken. Er zijn geen ongevallen bekend met betrekking tot dit probleem en de terugroepactie is dan ook een voorzorgsmaatregel. Eigenaren van de betreffende Civics krijgen bericht vanaf 18 maart en kunnen daarna met hun auto naar de dealer voor vervanging van de converter.

In Amerika moet Mazda meer dan vijftigduizend exemplaren van de Mazda6 met 2.5-motoren terugroepen, die gebouwd zijn tussen april 2008 tot februari 2010. In Canada en Mexico gaat het om nog eens vijftienduizend auto’s. Mazda zei dat een spin een web kan weven in de ontluchting van de brandstoftank. Druk op de tank zou kunnen leiden tot een scheur, waardoor lekkage ontstaat en het risico van een brand. Er zijn bij Amerikaanse dealers twintig gevallen bekend waarin spinnenwebben zijn gevonden. Onderzoek heeft aangetoond dat de webben afkomstig zijn van yellow sac spinnen. Het is onbekend waarom ze de Mazda6 opzoeken en geen andere modellen.

De auto’s worden vanaf medio medio maart teruggehaald naar de dealers, die de ontluchting schoonmaken en een veertje zullen installeren om de spin te verhinderen binnen te dringen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding