Strategische samenwerking Autosoft en Jato Dynamics

Autosoft verzorgt internetapplicaties voor alle sectoren in de autobranche. Het bedrijf is nu een strategisch samenwerkingsverband aangegaan met Jato Dynamics.

Door de alliantie met Jato Dynamics is de serviceverlening en efficiency van Autosoft op een hoger plan terecht gekomen. Bovendien is Autosoft nu value added reseller van Jato geworden. Arjen van Beek, directeur sales & marketing van Autosoft: "We zijn het afgelopen jaar bijzonder druk geweest met de verdere ontwikkeling van onze producten. Door de samenwerking met Jato beschikken wij over de meest actuele informatie over auto’s en de prijzen. Hierdoor zijn onze proposities voor de geïnteresseerde consument nog accurater en up-to-date. Ook kunnen wij op basis van de data van Jato nieuwe producten ontwikkelen."

Het eerste product dat voortkwam uit de samenwerking is de car configurator en in de nieuwste uitvoering zijn alle merken beschikbaar geworden. De gegevens worden iedere dag geactualiseerd. Alle modellen en uitvoeringen kunnen online worden geconfigureerd, waarbij ook de beschikbare opties en optiepakketten kunnen worden verwerkt. Hierdoor worden foutieve bestellingen door de verplichte koppeling van opties, pakketten, kleuren en bekleding uitgesloten. Overigens zijn in de car configurator naast de gegevens van alle personenauto’s ook die van bedrijfswagens tot 3,5 ton opgenomen.

De databank van Autosoft staat continu ter beschikking voor zowel merkdealers als vrije garagehouders. Daarbij is het mogelijk de offerte online op te vragen en de bestelling te plaatsen. Ook is het mogelijk de voorraad auto’s en de geconfigureerde auto’s aan elkaar te koppelen om extra aandacht te genereren voor de voorraadbeschikbaarheid. Voor de koppeling van de beschikbare voorraden kunnen koppelingen met dms-systemen worden gelegd. Van Beek: "Het belang voor de doelgroep is duidelijk. Door onze car configurator wordt de klant ‘vastgehouden’ op de eigen site en gaat hij niet naar de configurator van de importeur. Ook wordt het eigen bedrijf of de eigen organisatie op een professionele wijze gepresenteerd en is er direct een relatie met de klant. Voor multifranchise-organisaties is er door de doorkoppeling van alle merken een enkelvoudig kanaal en wordt de eigen marktpositie versterkt." Er is al een basisoplossing van slechts 49 euro per maand.

Autosoft is op AutoRAI (stand 01.101 bij de hoofdingang) vertegenwoordigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Strategische samenwerking Autosoft en Jato Dynamics - Automobielmanagement.nl

Strategische samenwerking Autosoft en Jato Dynamics

Autosoft verzorgt internetapplicaties voor alle sectoren in de autobranche. Het bedrijf is nu een strategisch samenwerkingsverband aangegaan met Jato Dynamics.

Door de alliantie met Jato Dynamics is de serviceverlening en efficiency van Autosoft op een hoger plan terecht gekomen. Bovendien is Autosoft nu value added reseller van Jato geworden. Arjen van Beek, directeur sales & marketing van Autosoft: "We zijn het afgelopen jaar bijzonder druk geweest met de verdere ontwikkeling van onze producten. Door de samenwerking met Jato beschikken wij over de meest actuele informatie over auto’s en de prijzen. Hierdoor zijn onze proposities voor de geïnteresseerde consument nog accurater en up-to-date. Ook kunnen wij op basis van de data van Jato nieuwe producten ontwikkelen."

Het eerste product dat voortkwam uit de samenwerking is de car configurator en in de nieuwste uitvoering zijn alle merken beschikbaar geworden. De gegevens worden iedere dag geactualiseerd. Alle modellen en uitvoeringen kunnen online worden geconfigureerd, waarbij ook de beschikbare opties en optiepakketten kunnen worden verwerkt. Hierdoor worden foutieve bestellingen door de verplichte koppeling van opties, pakketten, kleuren en bekleding uitgesloten. Overigens zijn in de car configurator naast de gegevens van alle personenauto’s ook die van bedrijfswagens tot 3,5 ton opgenomen.

De databank van Autosoft staat continu ter beschikking voor zowel merkdealers als vrije garagehouders. Daarbij is het mogelijk de offerte online op te vragen en de bestelling te plaatsen. Ook is het mogelijk de voorraad auto’s en de geconfigureerde auto’s aan elkaar te koppelen om extra aandacht te genereren voor de voorraadbeschikbaarheid. Voor de koppeling van de beschikbare voorraden kunnen koppelingen met dms-systemen worden gelegd. Van Beek: "Het belang voor de doelgroep is duidelijk. Door onze car configurator wordt de klant ‘vastgehouden’ op de eigen site en gaat hij niet naar de configurator van de importeur. Ook wordt het eigen bedrijf of de eigen organisatie op een professionele wijze gepresenteerd en is er direct een relatie met de klant. Voor multifranchise-organisaties is er door de doorkoppeling van alle merken een enkelvoudig kanaal en wordt de eigen marktpositie versterkt." Er is al een basisoplossing van slechts 49 euro per maand.

Autosoft is op AutoRAI (stand 01.101 bij de hoofdingang) vertegenwoordigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding