Bovendien zal de onderneming alle bedragen die het personeel stort, verdubbelen. Veel van de medewerkers staan symphatiek tegenover acties om het Japanse volk en de collega’s van alliantiepartner Nissan te helpen. Het geld zal worden besteed aan essentiële zaken zoals voedsel en medicijnen en de kosten van het opzetten van bloedtransfusiecampagnes zullen worden betaald.

Het Japanse Rode Kruis heeft inmiddels vierhonderd teams van reddingswerkers in actie, zij zijn geselecteerd uit een pool van twee miljoen vrijwilligers. Topman Ghosn van de alliantie zegt in een bericht ‘trots te zijn’ dat er spontane steun is ontstaan bij  Renault voor Nissan en het Japanse volk. Ook BMW zei eerder deze week dat het Japan zal helpen met geld, maar noemde geen bedrag. BMW heeft wel zijn Japanse medewerkers aangeboden naar het veilige zuiden te vertrekken, voor rekening van de baas. BMW heeft geen fabriek in japan maar alleen een verkoop- en marketingorganisatie. BMW verkocht in 2010 zo’n 37 duizend auto’s in Japan, maar dan twee keer zoveel als in Nederland.

   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding