Huizinga: Victor Muller heeft Michiel Mol kunstje geflikt

Voormalig Spyker-topman en -investeerder Michiel Mol lag nachten lang wakker van de perikelen rond Spyker. Dat onthult ex-miss Nederland Paulien Huizinga in het tijdschrift Miljonair.

Huizinga doet daarin een boekje open over haar huwelijk met Mol, die eerder steenrijk werd van zijn internetondernemingen.In de periode in 2007 en 2008 dat Mol overhoop lag met Spyker-oprichter Victor Muller  ‘lagen we allebei wakker’, aldus Huizinga. "Die Victor Muller vind ik een heel vervelende man. Die heeft hem echt een kunstje geflikt. Dan ben ik ook wel klaar met iemand. Kom niet aan mijn geliefde."
Mol houdt beslist niet van ruzie. Dat is ook meteen hun enige huwelijksprobleem, verklapt Huizinga: "De eerste keer dat we ruzie kregen, liep hij gewoon weg. Hij zette zijn telefoon uit en boekte een kamer – in het Amstel Hotel. De ruzie daarna deed hij precies hetzelfde. Uiteindelijk gaf ik me gewonnen, want ik wilde natuurlijk helemaal niet dat hij wegging."

Voormalig Spyker-bestuurder en -aandeelhouder verkocht zijn belang in Spyker Cars begin 2008. Het Spyker-avontuur kostte hem 28 miljoen euro, zo stelde de Financiële Telegraaf destijds. Mol zat in Spyker sinds 2006, toen de schulden van de autofabriek hoog waren opgelopen en er dringend geld nodig was. Dat geld kreeg Spyker van internetondernemer Michiel Mol, waardoor Spyker in de Formule 1 kon stappen met een eigen team.

Ondernemers John de Mol, Marcel Boekhoorn, Ton aan de Stegge en Cees van der Hoeven waren aanvankelijk ook geïnteresseerd, maar haakten af. Het miljoenenverslindende Formule 1-team deed niet veel goeds voor Spyker, dat bijna ten onder ging aan het avontuur. "Het was een dramatisch jaar dat we zo snel mogelijk achter ons willen laten”, zei Spyker-topman Victor Muller begin 2008 tegen het FD, nadat hij het Formule 1-team in oktober 2007 had verkocht aan Michiel Mol en de Indiase zakenman Vijay Mallya voor 88 miljoen euro. (bronnen: Miljonair, Nieuws van Nederland, Automobiel Management)

Huizinga: Victor Muller heeft Michiel Mol kunstje geflikt - Automobielmanagement.nl

Huizinga: Victor Muller heeft Michiel Mol kunstje geflikt

Voormalig Spyker-topman en -investeerder Michiel Mol lag nachten lang wakker van de perikelen rond Spyker. Dat onthult ex-miss Nederland Paulien Huizinga in het tijdschrift Miljonair.

Huizinga doet daarin een boekje open over haar huwelijk met Mol, die eerder steenrijk werd van zijn internetondernemingen.In de periode in 2007 en 2008 dat Mol overhoop lag met Spyker-oprichter Victor Muller  ‘lagen we allebei wakker’, aldus Huizinga. "Die Victor Muller vind ik een heel vervelende man. Die heeft hem echt een kunstje geflikt. Dan ben ik ook wel klaar met iemand. Kom niet aan mijn geliefde."
Mol houdt beslist niet van ruzie. Dat is ook meteen hun enige huwelijksprobleem, verklapt Huizinga: "De eerste keer dat we ruzie kregen, liep hij gewoon weg. Hij zette zijn telefoon uit en boekte een kamer – in het Amstel Hotel. De ruzie daarna deed hij precies hetzelfde. Uiteindelijk gaf ik me gewonnen, want ik wilde natuurlijk helemaal niet dat hij wegging."

Voormalig Spyker-bestuurder en -aandeelhouder verkocht zijn belang in Spyker Cars begin 2008. Het Spyker-avontuur kostte hem 28 miljoen euro, zo stelde de Financiële Telegraaf destijds. Mol zat in Spyker sinds 2006, toen de schulden van de autofabriek hoog waren opgelopen en er dringend geld nodig was. Dat geld kreeg Spyker van internetondernemer Michiel Mol, waardoor Spyker in de Formule 1 kon stappen met een eigen team.

Ondernemers John de Mol, Marcel Boekhoorn, Ton aan de Stegge en Cees van der Hoeven waren aanvankelijk ook geïnteresseerd, maar haakten af. Het miljoenenverslindende Formule 1-team deed niet veel goeds voor Spyker, dat bijna ten onder ging aan het avontuur. "Het was een dramatisch jaar dat we zo snel mogelijk achter ons willen laten”, zei Spyker-topman Victor Muller begin 2008 tegen het FD, nadat hij het Formule 1-team in oktober 2007 had verkocht aan Michiel Mol en de Indiase zakenman Vijay Mallya voor 88 miljoen euro. (bronnen: Miljonair, Nieuws van Nederland, Automobiel Management)