Het bedrag is de gemiddelde besparing die de automobilist volgens Goodyear per maand kan bereiken als hij de EfficientGrip laat monteren. De band is namelijk gezegend met een zeer lage rolweerstand, meldt de fabrikant.

De actie start 1 april en is volgens Ed van Proosdij, PR Manager Goodyear DunlopTires Nederland, absoluut geen grap. Tot en met 7 april wordt op werkdagen via radio en www.goodyear.nl de locatie bekend gemaakt waar automobilisten tussen 8.00 en 9.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur terecht kunnen voor de gratis brandstof. Om een stormloop te voorkomen, kondigt Goodyear de locaties pas kort van te voren aan. Tip voor AM-lezers: de eerste plek bevindt zich morgenvroeg, 1 april dus, ergens in Amsterdam Zuidoost.

Een liter brandstof kost nu gemiddeld €1,697, waarmee de benzineprijs een nieuw record heeft bereikt. Met de campagne wil Goodyear de aandacht niet alleen vestigen op de EfficientGrip maar ook op zaken die automobilisten zelf kunnen ondernemen om brandstof te besparen (bandenspanning controleren, rijgedrag aanpassen, airco niet onnodig laten werken).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding