Daardoor wordt het onder andere mogelijk dat gebruikers in en om onze hoofdstad op pad kunnen met een elektrisch aangedreven Smart. Car2go werd door Daimler drie jaar geleden in Duitsland (Ulm) is opgezet. 
Hierbij zijn een groot aantal exemplaren van de Smart ‘on-demand’ beschikbaar. Dit betekent dat gebruikers zo lang op pad kunnen als zij zelf willen, zonder dat deze (in tegenstelling tot de traditionele deelauto programma’s) op een specifieke locatie of tijdstip terug moeten worden gebracht. Betalen vindt plaats per minuut. Via GPS op je smartphone kan een beschikbare auto worden getraceerd. 
In 2009 breidde Car2go haar activiteiten uit in Austin in de Amerikaanse staat Texas sinds deze maand is de dienst ook in Hamburg uitgerold. Met de ambitie om Car2go uit te breiden in Europa en Noord-Amerika kon onze hoofdstad ‘natuurlijk’ niet achterblijven. Aangezien de gemeente Amsterdam elektrisch vervoer tot een speerpunt in haar beleid heeft gemaakt (ook voor de Noord/Zuid lijn zal gekozen worden voor elektrisch aangedreven metrotoestellen), zal Car2go aldaar een ‘zeer omvangrijke vloot’ elektrische exemplaren van de Smart inzetten. De dienst wordt in ons land dan ook gedoopt tot Car2go Electric Drive.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding